Veterinarul pe recepție

Când nu trebuie să-i luați copilului un animal de companie

296
Când nu trebuie să-i luați copilului  un animal de companie - labradorretriever1211339194201-1357597690.jpg
"Am un copil de opt ani, care ține morțiș să-i cumpăr un câine de apartament, unul mai mic, promite că va avea grijă de el cât suntem noi plecați. Problema e că merge la școală, are foarte mult de în-vățat, mai face și înot, și engleză și, pe deasupra, e mai distrat de felul lui. Mă gândesc că un câine l-ar distrage și mai tare de la carte. Sunt în mare încurcătură… m-am gândit că doctorul veterinar știe mai bine când nu trebuie luat copilului un câine. Vă mulțumesc!" – A. Bârsănescu.


v v v

Nu doar copilul dumnea-voastră adoră animalele, domnule Bârsănescu. În experiența sa profesională, medicul veterinar Gheorghi-ță Mureșanu a asistat la momente de mare suferință din partea celor mici atunci când prietenii lor dragi aveau o problemă de sănătate. Deci și copiii se implică sufletește dacă au un animal cu care să se poată juca în orice moment. Totuși, medicul atrage atenția că acei copii care nu sunt pregătiți să facă față așa cum trebuie responsabilității față de un animal de companie, nu trebuie să primească asemenea cadouri, cu toate că, teoretic, în jurul vârstei de șase-șapte ani ei s-ar putea implica în îngrijirea unui animăluț. Însă, mai importantă decât vârsta este capacitatea copilului de a se responsa-biliza. Or, pentru a vă da seama dacă cel mic poate face față îngrijirii unui câine, observați dacă îi dă inima ghes să se implice în treburile casei sau dacă se plânge când i se cere să facă asemenea lucruri.

Concluzia medicului este clară, copiilor nu ar trebui să li se ofere un animal de companie dacă au un orar școlar foarte încărcat, iar dacă activitățile din afara școlii îi suprasolicită la fel de mult. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Stire din Actual : Copii de 5 ani, antrenați să fie ucigași
Pagina a fost generata in 0.3059 secunde