Când nu este posibilă amenda minimă

169
Când nu este posibilă amenda minimă - candnueposib-1402505542.jpg

Articole de la același autor

"Din câte știu eu, orice amendă primești, dacă o plătești în 48 de ore, se reduce la jumătate. De ce nu e valabil și când expiră buletinul? Mulțumesc anticipat pentru lămuriri, Amalia".

v v v

Reglementările privind corectitudinea actelor de identitate sunt foarte drastice. Astfel, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, cetățenii sunt obligați să se prezinte, în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani sau cu cel puțin 180 zile înainte de expirarea valabilității actului de identitate deținut, la Serviciul public comunitar de evidență a persoanelor la care sunt arondați cu domiciliul sau reședința, pentru a solicitA punerea în legalitate cu un act de identitate.

De precizat că nerespectarea acestor prevederi atrage răspunderea contravențională, care se sancționează cu amendă cuprinsă între 40 lei și 80 lei, fără a exista posibilitatea achitării, în 48 de ore, a jumătate din minimul sumei prevăzute. Un motiv în plus pentru ca termenul de valabilitate al actelor de identitate să fie luat în serios, dacă se dorește evitarea situațiilor neplăcute în care pot fi puși cei care bagatelizează acest lucru. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Miercuri, 21 Mai 2014
Stire din Eveniment : Pietonii, spaima șoferilor!
Pagina a fost generata in 1.0013 secunde