Când are voie să muncească un minor

428
Când are voie să muncească un minor - candarevoiesamuncminor-1397389199.jpg

Articole de la același autor

"Un băiat de 15 ani are voie să lucreze legal, cu carte de muncă?" – întreabă o cititoare.
v v v
Potrivit reglementărilor în vigoare, o persoană fizică dobândește capacitate de muncă la împlinirea vârstei de 16 ani. Însă, Mihaela Crivea, specialist în probleme de muncă, ne-a explicat că un contract de muncă poate fi încheiat și la împlinirea vârstei de 15 ani. La această vârstă, minorul poate munci cu forme legale numai cu acordul părinților sau al reprezentanților legali. Atenție, asta nu înseamnă că poate să pretesteze orice fel de muncă, ci numai acele activități care sunt considerate potrivite cu dezvoltarea fizică, aptitudinile și cunoștințele sale, dacă astfel nu îi sunt periclitate sănătatea, dezvoltarea și pregătirea profesională.
Cât privește încadrarea în muncă a persoanelor sub vârsta de 15 ani, aceasta este strict interzisă!


Alte restricții
Mai trebuie știut că încadrarea în muncă în locuri grele, vătămătoare sau periculoase nu este permisă la vârsta de15 ani. Pentru a se preveni abuzurile, astfel de locuri de muncă sunt cele clar stabilite de Guvern. 
Important! Este interzisă, de asemenea, încheierea unui contract individual de muncă în scopul prestării unei activități ilicite ori imorale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.823 secunde