Vocea constănțeanului

Când ajung "nesimțirea și nepăsarea" să bage zâzanie între constănțeni

2108
16

Articole de la același autor

Paradoxal, în loc să fie drastic sancționată, nepăsarea multor români față de curățenia orașului se întoarce, ca un bumerang, împotriva celor care nu suportă situația și iau atitudine.

Mai mulți cititori ne-au rugat să demarăm o campanie prin care să atragem atenția că într-un oraș turistic ce se dorește european, unii semeni de-ai noștri nu au nicio problemă să-și arunce de la balcon chiștoacele sau gunoiul, să deschidă geamul mașinii și să scape tot felul de ambalaje pe jos, să depoziteze sacoșele cu mizerie peste drum de casă, să transforme malul portului în platformă de gunoi, să desfășoare activități poluante în plin oraș, să arunce chiștoacele pe unde se nimerește, iar exemplele ar putea continua. Aceștia recunosc că nu doar constănțenii au această meteahnă - au observat în plimbările prin țară că mulți alți români aruncă gunoaiele la întâmplare, dar tot prin țară au văzut că beneficiarii ajutorului social sunt mult mai prezenți la păstrarea curățeniei orașului, ceea ce și-ar dori să se întâmple și în orașul nostru. Că așa stau lucrurile o demonstrează și studiile făcute pe această temă. Astfel, potrivit Mediafax, România produce mai mult gunoi decât reușește să strângă, mai exact, din circa 8 milioane de tone acumulate într-un an, o treime rămâne pe străzi. Evident, vina trebuie împărțită între lucrătorii de la salubrizare, care nu-și fac întotdeauna bine treaba și oamenii care, cu fiecare ambalaj sau chiștoc aruncate la voia întâmplării își disprețuiesc nu doar semenii, ci și mediul în care trăiesc. Partea și mai rea a lucrurilor este că persoanele care nu suportă mizeria și iau atitudine sunt batjocorite pur și simplu și jignite cu vorbe pe care nu le merită.

"Ne tratează ca pe venetici"

"Suntem două familii care ne-am mutat din Timișoara, la Constanța, avem probleme de sănătate și ni s-a recomandat aerul marin. Sunt găști întregi care și-au pus pietre în fața blocului, sparg semințe, aruncă chiștoace… ce de pungi lăsate cu mizerie, pe care le întind câinii. Plus că acum, vara, vorbesc tare și înjură până la 2 dimineața. Normal că

ne-am luat de ei. Au început să țipe că ați venit voi în bloc să faceți ordine, cu bărbații voștri proști. Ne-au înjurat, am reclamat și la Secția II de poliție… Acum sunt și mai furioși, ne jignesc, au aruncat în noi cu corcodușe… Legea o fac ei și ne tratează ca pe niște venetici. Chiar am avut un conflict cu un vecin care aruncă gunoa-iele unde vrea, ne-a făcut proști, ne hărțuiește pur și simplu de câte ori ne vede. La noi în oraș nu era așa ceva. Ne e și frică să vă dăm adresa, suntem singurii care luăm atitudine. Și vecinii sunt supărați, dar le e frică de ei. Toată lumea trebuie să aibă curaj, să-i pună la punct, de asemenea, și poliția! Altfel, n-o să ne civilizăm în veci! Nu mi se pare corect ca alții să strângă de pe urma nesimțiților, se tot fac acțiuni în oraș, se strâng saci de gunoaie!" – își strigă disperarea locuitorii din zona Badea Cârțan.

"Muuultă nesimțire!"

"Locuiesc lângă Circa Financiară de pe Tulcei, a plouat, a bătut vântul, peturi și mizerie chiar în față… Eu înțeleg că vine lume multă și aruncă resturile la întâmplare, dar de ce nu sunt amendați, să se facă bani la buget? Plus că și muncitorii de la curățenia orașului târâie superficial măturile. Păcat că e o zonă cu verdeață, dacă disprețuim și ce avem! Soțul mă consolează că așa e peste tot, muuultă nesimțire! Ar fi bine ca primitorii de ajutor social să fie mai prezenți la curățenia orașului! Nu vezi unul să ridice o hârtie!" – ni s-a plâns Maria G. Femeia recunoaște că a participat, ca voluntar, la toate acțiunile pentru strângerea gunoaielor din Constanța, pentru că ține la acest oraș, dar i se pare incorect să tot strângă după "nesimțirea altora".

"Înghițim tone de praf"

Disperarea locuitorilor de pe strada Burada pare să-și fi atins limitele. Teribil de indignați, oamenii spun că nu mai suportă să înghită, la nesfârșit, norii de praf care se degajă de la atelierele de confecționat monumente funerare, multe la număr, care funcționează în plin oraș de circa 15 ani: "Am reclamat peste tot, dar poluarea e tot mai mare, în loc să dispară, firmele s-au înmulțit. Nu mai suportăm să înghițim de atâția ani praful de la pilirea crucilor și toate nebuniile. Sunt o grămadă de firme aproape de casele noastre care fac chestia asta. După amiază e teroare în zonă, au tot primit amenzi, au primit și ordin să plece, dar nu le pasă… Noi cerem să se mute la margine, nu au ce căuta în mijlocul orașului să facă atâta mizerie și praf. Se știe că zona asta e cea mai poluată din oraș, dar nu se face nimic. Ne intră praf în ochi și în gură de nu mai putem să vedem, nu exagerăm cu nimic. Toată lumea din zonă e deranjată, dar majoritatea este în vârstă și îi este frică să vorbească. Iar dacă spun ceva, sunt luați pe sus și de muncitori, sunt genul de oameni certăreți și ceilalți evită. Nu avem nimic cu munca lor, dar nu mai suportăm norii de praf, disprețul și nepăsarea cu care ne tratează!" – ni s-au plâns oamenii, în speranța că vocea lor va fi, în sfârșit, auzită.

Despre alte mostre de nepăsare și nesimțire la adresa mediului în care trăim vom scrie și în alte ediții ale ziarului nostru. 

Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
sindbad
19 iulie 2014
Cu cine ma?

Pe langa tigani, care nu au nici cea mai mica urma de educatie, fiind doar nesimtiti prin ADN, o vina o poarta si taranul de oras. Dis-de- dimineata, la adapostul intunericului, cand pleaca sa-si schimbe tura de paznic/ vanzator/ necalificat/ pensionar/etc, lasa pungile pline de gunoi, langa stalp, copac, etc. Probabil ptr a fi inspectate si imprastiate de maidanezi. De ce sa mai mearga 50 metri? Urmariti cocalarii ce-si beau cafeaua de la automate, mergand pe strada, paharul aruncandu-l oriunde mai putin la cos. Multi tineri, aia pe care vrea ponta sa-i treaca la Bac, nu au minimum de bun-simt. Prost si fudul. Mergeti in zona ex-Galeriilor Soveja (acum o jalnica adunatura insalubra de 4-5 maghernite) sa vedeti mizeria cauzata de locatarii ghetoului. Termenul de munca in folosul comunitatii, spune ceva ptr primarie ? Amenzi drastice ptr descurajarea aruncarii gunoiului? Cat platim gunoiul? Dar alea 17 blocuri de asistati? De Ce domn' Primar' ?

rex
19 iulie 2014
nesimtire si nepasare

De acord cu cele scrise in articol dar pentru a ne civiliza cred ca o sa dureze mult timp! Legislatia si autoritatile trebuie sa fie in primele randuri si sa primeasca ajutor din partea populatiiei dar sunt sceptic ca se va intampla curand asta cand Justitia "independenta" in loc sa judece obiactiv in cazul Micea Basescu si tiganii, unii se folosesc de toate dhichitele ca sa-l scoata basma curata pe "sarlatan", fara difuzarea la A3 a filmelor in care Basescu recunoaste ca a luat bani, nu au facut nimic timp de o saptamana cu speranta ca nu vom vedea imaginele,iar dupa nu face nimic pentru a da de urmele banilor, facand mai multe perchezitii la tigani de frica sa nu aibe imagini ce ajung la satrapul cel mare si atunci e-ar cam destrama CARACATITA ! Lumea vede asta si actioneaza in spiritul: aia jecmanesc tiganii si nu patesc mai nimic, atunci putem si noi sa punem piedica autoritatilor in spweranta ca nici noi nu vom pati ceva!

zoro
19 iulie 2014
mai sunt

Si nesimtitii care pun punga de gunoi, pe scara blocului in fata apartamentului ? E o bucurie sa le mirosi lor gunoiul pe o scara neaerisita in toiul verii. Jegosi !

cuza voda
19 iulie 2014
focare infectie

sa veniti sa vedeti forcare de infectie pe strada cuza voda nr 43 si petre romunlus pe in centru orasului . cu toate interventiile facute de locuitorii si agentii economici din zona facute la primarie si polaris nu s-a luat nici o masura de ani de zile.polarisul depositeaza gunoiul direct in strada Petre Romulus iar pe strada Cuza Voda la nr 43 Primaria si proprietarii care au revedincat cladirea si locul nu i-au masuri de ani de zile sa igienizeze si sa ingradeasca locul cu toate ca s-au facut numeroase reclamatii in acest sens. Credem ca ca primaria protesaza proprietarii si nineinteles pe Polaris cu care este in cardasie.Singura noastra sansa ca locuitori ai zonei si agenti economici din zona (platitori de taxa habitat si contracte cu Polaris pentru colectare gunoi) sa-i dam in judecata pe toti cei implicati in aceasta mizerie si acesta sa fie un exemplu si pentru altii care nu mai pot sa suporta nesimitirea celor de la Primarie,Polaris si asa zisii propietari care revendica locuri si cladiri pe care le transforma in focare de infectie sub protectia primariei.

afag
19 iulie 2014
simtul civic se cultiva

Prima vina o poarta Primaria Constanta si implicit Polaris, firma de salubrizare care trebuie sa asigure curatenia orasului! Aceasta firma capusa care isi tot face reclama pe postul local, nu ma intereseaza din ce motive, nu reuseste sa se achite de sarcini. Gasim gunoaie la tot pasul, si voi da un singur exemplu- parcul Tabacarie, unde mereu sa intampla sa lipseasca cosurile de gunoi! De acord cu faptul ca multi cetateni sunt lipsiti de simtul civic (indiferent de patura sociala, indiferent de rasa/etnie) insa asta este doar un pretext prin care firma Polaris se exonereaza, in cazul unor reclamatii. De asemeni cei care chipurile asigura ordinea publica sunt lipsiti de educatie, si nu fac decat sa completeze tabloul cetateanului roman lipsit de simtul civic.

marketglory
20 iulie 2014
marketglory

w w w.marketglory.com/strategygame/Parmalat (copiaza link-ul in browser fara spatii) www.marketglory.com/strategygame/Parmalat MarketGlory este un simulator economic, politic, social si militar in care aveti posibilitatea de a va converti moneda virtuala in bani reali. Fiecare jucator din comunitatea MarketGlory are posibilitatea sa: munceasca, infiinteze companii, candideze la guvern, recomande referali, sa dobandeasca grade militare si sa-si construiasca propria organizatie. Drumul catre povestea de succes in Market Glory este strategia personalizata a fiecarui jucator din comunitatea Market Glory. Aici nu exista limita de timp, unii vor atinge obiectele mai repede si altii mai tarziu. Important este sa fii prezent in Market Glory si sa iti dezvolti ceea ce iti da satisfactii in acest joc. Succesul este rezultatul unei activitati care are la baza actiune si perseverenta. In orice domeniu din viata cei care nu renunta cu siguranta reusesc si isi ating toate obiectivele. Astfel un succes in Market Glory iti asigura un venit substantial si in viata reala. Banii nu aduc fericirea, ci numarul lor. 50 ron virtuali in joc sunt 1 euro. 1 euro real, care se poate scoate la un moment dat, cand ai ajuns la 20 euro. Fiecare om adus iti poate aduce zilnic intre 1 - 10 euro, daca ai rabdare si jucati amandoi. [email protected] YM stanciuadrian33

le palais longchamp
25 iulie 2014
le palais longchamp

sac longchamp avec tour eiffel[url=http://www.bellvision.fr/pages/saclongchampavectoureiffel.asp]sac longchamp avec tour eiffel[/url]sac longchamp au sultan cognac[url=http://www.bellvision.fr/pages/saclongchampausultancognac.asp]sac longchamp au sultan cognac[/url]sac longchamp achat en ligne[url=http://www.bellvision.fr/pages/saclongchampachatenligne.asp]sac longchamp achat en ligne[/url]sac longchamp a vendre[url=http://www.bellvision.fr/pages/saclongchampavendre.asp]sac longchamp a vendre[/url]sac longchamp a petit prix[url=http://www.bellvision.fr/pages/saclongchampapetitprix.asp]sac longchamp a petit prix[/url]sac longchamp a main[url=http://www.bellvision.fr/pages/saclongchampamain.asp]sac longchamp a main[/url]sac longchamp a dos[url=http://www.bellvision.fr/pages/saclongchampados.asp]sac longchamp a dos[/url]sac longchamp a bandouli?re pas cher[url=http://www.bellvision.fr/pages/saclongchampabandouli?repascher.asp]sac longchamp a bandouli?re pas cher[/url]sac longchamp a bandouliere[url=http://www.bellvision.fr/pages/saclongchampabandouliere.asp]sac longchamp a bandouliere[/url]sac longchamp 3d occasion[url=http://www.bellvision.fr/pages/saclongchamp3doccasion.asp]sac longchamp 3d occasion[/url]sac longchamp 1948[url=http://www.bellvision.fr/pages/saclongchamp1948.asp]sac longchamp 1948[/url]sac lm cuir longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/saclmcuirlongchamp.asp]sac lm cuir longchamp[/url]sac kate moss pour longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/sackatemosspourlongchamp.asp]sac kate moss pour longchamp[/url]sac kate moss longchamp prix[url=http://www.bellvision.fr/pages/sackatemosslongchampprix.asp]sac kate moss longchamp prix[/url]sac jaune longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/sacjaunelongchamp.asp]sac jaune longchamp[/url]sac homme longchamp pas cher[url=http://www.bellvision.fr/pages/sachommelongchamppascher.asp]sac homme longchamp pas cher[/url]sac gatsby sport longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/sacgatsbysportlongchamp.asp]sac gatsby sport longchamp[/url]sac en solde longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/sacensoldelongchamp.asp]sac en solde longchamp[/url]sac en cuir noir longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/sacencuirnoirlongchamp.asp]sac en cuir noir longchamp[/url]sac en cuir longchamp pas cher[url=http://www.bellvision.fr/pages/sacencuirlongchamppascher.asp]sac en cuir longchamp pas cher[/url]sac de voyage en cuir longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/sacdevoyageencuirlongchamp.asp]sac de voyage en cuir longchamp[/url]sac de longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/sacdelongchamp.asp]sac de longchamp[/url]sac cuir femme longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/saccuirfemmelongchamp.asp]sac cuir femme longchamp[/url]sac cosmos longchamp occasion[url=http://www.bellvision.fr/pages/saccosmoslongchampoccasion.asp]sac cosmos longchamp occasion[/url]sac college longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/saccollegelongchamp.asp]sac college longchamp[/url]sac cartable femme longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/saccartablefemmelongchamp.asp]sac cartable femme longchamp[/url]sac cabas cuir longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/saccabascuirlongchamp.asp]sac cabas cuir longchamp[/url]sac bowling cuir longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/sacbowlingcuirlongchamp.asp]sac bowling cuir longchamp[/url]sac besace pliage longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/sacbesacepliagelongchamp.asp]sac besace pliage longchamp[/url]sac besace longchamp pliage[url=http://www.bellvision.fr/pages/sacbesacelongchamppliage.asp]sac besace longchamp pliage[/url]sac besace longchamp noir[url=http://www.bellvision.fr/pages/sacbesacelongchampnoir.asp]sac besace longchamp noir[/url]sac bandouli?re longchamp homme[url=http://www.bellvision.fr/pages/sacbandouli?relongchamphomme.asp]sac bandouli?re longchamp homme[/url]sac banane longchamp femme[url=http://www.bellvision.fr/pages/sacbananelongchampfemme.asp]sac banane longchamp femme[/url]sac ? main roseau longchamp[url=http://www.bellvision.fr/pages/sac?mainroseaulongchamp.asp]sac ? main roseau longchamp[/url]sac a main longchamp solde[url=http://www.bellvision.fr/pages/sacamainlongchampsolde.asp]sac a main longchamp solde[/url]sac a main longchamp roseau pas cher[url=http://www.bellvision.fr/pages/sacamainlongchamproseaupascher.asp]sac a main longchamp roseau pas cher[/url]sac a main longchamp rose[url=http://www.bellvision.fr/pages/sacamainlongchamprose.asp]sac a main longchamp rose[/url]sac ? main longchamp pliage soldes[url=http://www.bellvision.fr/pages/sac?mainlongchamppliagesoldes.asp]sac ? main longchamp pliage soldes[/url]sac a main longchamp noir pas cher[url=http://www.bellvision.fr/pages/sacamainlongchampnoirpascher.asp]sac a main longchamp noir pas cher[/url]sac ? main longchamp noir[url=http://www.bellvision.fr/pages/sac?mainlongchampnoir.asp]sac ? main longchamp noir[/url] le palais longchamp http://www.bellvision.fr/pages/lepalaislongchamp.asp

longchamp sac a dos
31 iulie 2014
longchamp sac a dos

baxi cuir longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/baxicuirlongchamp.php]baxi cuir longchamp[/url]banane longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/bananelongchamp.php]banane longchamp[/url]bagage cabine longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/bagagecabinelongchamp.php]bagage cabine longchamp[/url]appartement st francois longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/appartementstfrancoislongchamp.php]appartement st francois longchamp[/url]adresse longchamp paris[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/adresselongchampparis.php]adresse longchamp paris[/url]acheter un sac longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/acheterunsaclongchamp.php]acheter un sac longchamp[/url]acheter sac longchamp pas cher[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/achetersaclongchamppascher.php]acheter sac longchamp pas cher[/url]acheter longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/acheterlongchamp.php]acheter longchamp[/url]www.sac longchamp.fr[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/www.saclongchamp.fr.php]www.sac longchamp.fr[/url]www.longchamp.com soldes[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/www.longchamp.comsoldes.php]www.longchamp.com soldes[/url]webcam saint francois de longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/webcamsaintfrancoisdelongchamp.php]webcam saint francois de longchamp[/url]vrai longchamp pas cher[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/vrailongchamppascher.php]vrai longchamp pas cher[/url]vrai longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/vrailongchamp.php]vrai longchamp[/url]vide dressing longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/videdressinglongchamp.php]vide dressing longchamp[/url]vente privee sac a main longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/ventepriveesacamainlongchamp.php]vente privee sac a main longchamp[/url]valise pliage longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/valisepliagelongchamp.php]valise pliage longchamp[/url]valise longchamp pas cher[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/valiselongchamppascher.php]valise longchamp pas cher[/url]valise longchamp cabine[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/valiselongchampcabine.php]valise longchamp cabine[/url]un sac longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/unsaclongchamp.php]un sac longchamp[/url]trousses longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/trousseslongchamp.php]trousses longchamp[/url]trousse toilette homme longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/troussetoilettehommelongchamp.php]trousse toilette homme longchamp[/url]trousse pliage longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/troussepliagelongchamp.php]trousse pliage longchamp[/url]trousse longchamp rose[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/trousselongchamprose.php]trousse longchamp rose[/url]trousse longchamp pliage[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/trousselongchamppliage.php]trousse longchamp pliage[/url]trousse de toilette longchamp pas cher[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/troussedetoilettelongchamppascher.php]trousse de toilette longchamp pas cher[/url]trousse de toilette longchamp homme[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/troussedetoilettelongchamphomme.php]trousse de toilette longchamp homme[/url]tarif sac longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/tarifsaclongchamp.php]tarif sac longchamp[/url]station ski st francois longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/stationskistfrancoislongchamp.php]station ski st francois longchamp[/url]st francois longchamp ski[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/stfrancoislongchampski.php]st francois longchamp ski[/url]st francois longchamp office de tourisme[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/stfrancoislongchampofficedetourisme.php]st francois longchamp office de tourisme[/url]st francois longchamp enneigement[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/stfrancoislongchampenneigement.php]st francois longchamp enneigement[/url]soldes sacs longchamp pliage[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/soldessacslongchamppliage.php]soldes sacs longchamp pliage[/url]solde sacs longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/soldesacslongchamp.php]solde sacs longchamp[/url]solde sac longchamp pas cher[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/soldesaclongchamppascher.php]solde sac longchamp pas cher[/url]ski st francois longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/skistfrancoislongchamp.php]ski st francois longchamp[/url]site longchamp officiel[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/sitelongchampofficiel.php]site longchamp officiel[/url]site de sac longchamp pas cher[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/sitedesaclongchamppascher.php]site de sac longchamp pas cher[/url]site de sac longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/sitedesaclongchamp.php]site de sac longchamp[/url]site de longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/sitedelongchamp.php]site de longchamp[/url]serviette pliage longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/serviettepliagelongchamp.php]serviette pliage longchamp[/url]serviette longchamp homme pas cher[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/serviettelongchamphommepascher.php]serviette longchamp homme pas cher[/url]serviette femme longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/serviettefemmelongchamp.php]serviette femme longchamp[/url]serviette cuir longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/serviettecuirlongchamp.php]serviette cuir longchamp[/url]serviette cavalier longchamp[url=http://www.sgdfmarseille.fr/services/serviettecavalierlongchamp.php]serviette cavalier longchamp[/url] longchamp sac a dos

hippodrome longchamp adresse
2 august 2014
hippodrome longchamp adresse

longchamp pliage pas cher[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/longchamppliagepascher.asp]longchamp pliage pas cher[/url]longchamp pliage cuir[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/longchamppliagecuir.asp]longchamp pliage cuir[/url]longchamp hippodrome[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/longchamphippodrome.asp]longchamp hippodrome[/url]location saint francois longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/locationsaintfrancoislongchamp.asp]location saint francois longchamp[/url]le pliage longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/lepliagelongchamp.asp]le pliage longchamp[/url]bracelet longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/braceletlongchamp.asp]bracelet longchamp[/url]webcam st francois longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/webcamstfrancoislongchamp.asp]webcam st francois longchamp[/url]vente priv?e longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/ventepriv?elongchamp.asp]vente priv?e longchamp[/url]sac pliage longchamp pas cher[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/sacpliagelongchamppascher.asp]sac pliage longchamp pas cher[/url]sac longchamp pliable[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamppliable.asp]sac longchamp pliable[/url]sac longchamp kate moss[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchampkatemoss.asp]sac longchamp kate moss[/url]portefeuille longchamp homme[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/portefeuillelongchamphomme.asp]portefeuille longchamp homme[/url]porte chequier longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/portechequierlongchamp.asp]porte chequier longchamp[/url]porte carte longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/portecartelongchamp.asp]porte carte longchamp[/url]petit sac longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/petitsaclongchamp.asp]petit sac longchamp[/url]longchamp sac pliage[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/longchampsacpliage.asp]longchamp sac pliage[/url]longchamp prix[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/longchampprix.asp]longchamp prix[/url]longchamp noir[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/longchampnoir.asp]longchamp noir[/url]longchamp lyon[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/longchamplyon.asp]longchamp lyon[/url]longchamp kate moss[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/longchampkatemoss.asp]longchamp kate moss[/url]longchamp bandouli?re[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/longchampbandouli?re.asp]longchamp bandouli?re[/url]logo longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/logolongchamp.asp]logo longchamp[/url]coll?ge longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/coll?gelongchamp.asp]coll?ge longchamp[/url]ceinture longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/ceinturelongchamp.asp]ceinture longchamp[/url]cartable longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/cartablelongchamp.asp]cartable longchamp[/url]boutique longchamp paris[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/boutiquelongchampparis.asp]boutique longchamp paris[/url]soldes sac longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/soldessaclongchamp.asp]soldes sac longchamp[/url]solde sac longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/soldesaclongchamp.asp]solde sac longchamp[/url]site longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/sitelongchamp.asp]site longchamp[/url]sacs longchamp pliage[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/sacslongchamppliage.asp]sacs longchamp pliage[/url]sac shopping longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/sacshoppinglongchamp.asp]sac shopping longchamp[/url]sac longchamp rose[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamprose.asp]sac longchamp rose[/url]sac longchamp pas cher neuf[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchamppascherneuf.asp]sac longchamp pas cher neuf[/url]sac longchamp bleu marine[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchampbleumarine.asp]sac longchamp bleu marine[/url]sac longchamp besace[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saclongchampbesace.asp]sac longchamp besace[/url]sac cuir longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/saccuirlongchamp.asp]sac cuir longchamp[/url]sac a dos longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/sacadoslongchamp.asp]sac a dos longchamp[/url]portefeuille longchamp femme[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/portefeuillelongchampfemme.asp]portefeuille longchamp femme[/url]porte cl? longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/portecl?longchamp.asp]porte cl? longchamp[/url]longchamp legende[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/longchamplegende.asp]longchamp legende[/url] hippodrome longchamp adresse

sac a main longchamp
4 august 2014
sac a main longchamp

sac longchamp tissu[url=http://www.cf-solon.fr/include/saclongchamptissu.php]sac longchamp tissu[/url]sac longchamp solde cuir[url=http://www.cf-solon.fr/include/saclongchampsoldecuir.php]sac longchamp solde cuir[/url]sac longchamp site officiel[url=http://www.cf-solon.fr/include/saclongchampsiteofficiel.php]sac longchamp site officiel[/url]sac longchamp shopping[url=http://www.cf-solon.fr/include/saclongchampshopping.php]sac longchamp shopping[/url]sac longchamp rose fushia[url=http://www.cf-solon.fr/include/saclongchamprosefushia.php]sac longchamp rose fushia[/url]sac longchamp prix en magasin[url=http://www.cf-solon.fr/include/saclongchampprixenmagasin.php]sac longchamp prix en magasin[/url]sac longchamp pliage m[url=http://www.cf-solon.fr/include/saclongchamppliagem.php]sac longchamp pliage m[/url]sac longchamp original[url=http://www.cf-solon.fr/include/saclongchamporiginal.php]sac longchamp original[/url]sac longchamp nouvelle collection 2013[url=http://www.cf-solon.fr/include/saclongchampnouvellecollection2013.php]sac longchamp nouvelle collection 2013[/url]sac longchamp nouvelle collection[url=http://www.cf-solon.fr/include/saclongchampnouvellecollection.php]sac longchamp nouvelle collection[/url]sac longchamp noir cuir[url=http://www.cf-solon.fr/include/saclongchampnoircuir.php]sac longchamp noir cuir[/url]sac longchamp messenger[url=http://www.cf-solon.fr/include/saclongchampmessenger.php]sac longchamp messenger[/url]sac longchamp lm jacquard[url=http://www.cf-solon.fr/include/saclongchamplmjacquard.php]sac longchamp lm jacquard[/url]sac longchamp lm cuir[url=http://www.cf-solon.fr/include/saclongchamplmcuir.php]sac longchamp lm cuir[/url]sac longchamp le pliage pas cher[url=http://www.cf-solon.fr/include/saclongchamplepliagepascher.php]sac longchamp le pliage pas cher[/url]sac longchamp homme pas cher[url=http://www.cf-solon.fr/include/saclongchamphommepascher.php]sac longchamp homme pas cher[/url]sac longchamp hiver 2013[url=http://www.cf-solon.fr/include/saclongchamphiver2013.php]sac longchamp hiver 2013[/url]sac longchamp grande taille[url=http://www.cf-solon.fr/include/saclongchampgrandetaille.php]sac longchamp grande taille[/url]sac longchamp grand format[url=http://www.cf-solon.fr/include/saclongchampgrandformat.php]sac longchamp grand format[/url]sac longchamp fushia[url=http://www.cf-solon.fr/include/saclongchampfushia.php]sac longchamp fushia[/url]sac longchamp dor?[url=http://www.cf-solon.fr/include/saclongchampdor?.php]sac longchamp dor?[/url]sac longchamp cuir marron[url=http://www.cf-solon.fr/include/saclongchampcuirmarron.php]sac longchamp cuir marron[/url]sac longchamp couleur[url=http://www.cf-solon.fr/include/saclongchampcouleur.php]sac longchamp couleur[/url]sac longchamp bleu turquoise[url=http://www.cf-solon.fr/include/saclongchampbleuturquoise.php]sac longchamp bleu turquoise[/url]sac longchamp besace pas cher[url=http://www.cf-solon.fr/include/saclongchampbesacepascher.php]sac longchamp besace pas cher[/url]sac lm longchamp[url=http://www.cf-solon.fr/include/saclmlongchamp.php]sac lm longchamp[/url]sac de voyage longchamp pliage pas cher[url=http://www.cf-solon.fr/include/sacdevoyagelongchamppliagepascher.php]sac de voyage longchamp pliage pas cher[/url]sac de voyage homme longchamp[url=http://www.cf-solon.fr/include/sacdevoyagehommelongchamp.php]sac de voyage homme longchamp[/url]sac besace longchamp pas cher[url=http://www.cf-solon.fr/include/sacbesacelongchamppascher.php]sac besace longchamp pas cher[/url]sac bandouli?re longchamp femme[url=http://www.cf-solon.fr/include/sacbandouli?relongchampfemme.php]sac bandouli?re longchamp femme[/url]sac au sultan longchamp[url=http://www.cf-solon.fr/include/sacausultanlongchamp.php]sac au sultan longchamp[/url]sac a main longchamp soldes neuf[url=http://www.cf-solon.fr/include/sacamainlongchampsoldesneuf.php]sac a main longchamp soldes neuf[/url]sac a main longchamp prix[url=http://www.cf-solon.fr/include/sacamainlongchampprix.php]sac a main longchamp prix[/url]sac ? dos longchamp pas cher[url=http://www.cf-solon.fr/include/sac?doslongchamppascher.php]sac ? dos longchamp pas cher[/url]sac a bandouli?re longchamp[url=http://www.cf-solon.fr/include/sacabandouli?relongchamp.php]sac a bandouli?re longchamp[/url]sac 3d longchamp[url=http://www.cf-solon.fr/include/sac3dlongchamp.php]sac 3d longchamp[/url]resultat course longchamp[url=http://www.cf-solon.fr/include/resultatcourselongchamp.php]resultat course longchamp[/url]restaurant saint francois longchamp[url=http://www.cf-solon.fr/include/restaurantsaintfrancoislongchamp.php]restaurant saint francois longchamp[/url]prix sac a main longchamp[url=http://www.cf-solon.fr/include/prixsacamainlongchamp.php]prix sac a main longchamp[/url]printemps longchamp[url=http://www.cf-solon.fr/include/printempslongchamp.php]printemps longchamp[/url]porte cl?s longchamp[url=http://www.cf-solon.fr/include/portecl?slongchamp.php]porte cl?s longchamp[/url]porte carte homme longchamp[url=http://www.cf-solon.fr/include/portecartehommelongchamp.php]porte carte homme longchamp[/url]pliage sac longchamp[url=http://www.cf-solon.fr/include/pliagesaclongchamp.php]pliage sac longchamp[/url]plan saint francois longchamp[url=http://www.cf-solon.fr/include/plansaintfrancoislongchamp.php]plan saint francois longchamp[/url]photo sac longchamp[url=http://www.cf-solon.fr/include/photosaclongchamp.php]photo sac longchamp[/url]office tourisme st fran?ois longchamp[url=http://www.cf-solon.fr/include/officetourismestfran?oislongchamp.php]office tourisme st fran?ois longchamp[/url] sac a main longchamp

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Sâmbătă, 05 Aprilie 2014
Stire din Social : Praf saharian deasupra Constanței
Miercuri, 17 Aprilie 2013
Stire din Social : Ghetoul de lângă ghetou!
Pagina a fost generata in 1.5845 secunde