Veterinarul pe recepție

Câinele, la plimbare pe zăpadă și ger?

942
1
Câinele, la plimbare pe zăpadă și ger? - 2febrveterinar-1328195460.jpg
"Pot să-mi scot câi-nele de rasă la plimbare pe gerul acesta cum-plit? Există riscul să răcească? Au nevoie câinii de îngrijire mai specială iarna?" (Simona Bucșe).

v v v

De obicei, câinii sunt entuziasmați de zăpadă și de zbenguiala prin fulgii de omăt. Medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu atrage însă atenția că o asemenea aventură are mari riscuri pentru sănătatea animalului, precum hipotermie, degerături, bronșită, astm sau chiar deces. Tocmai de aceea sunt absolut necesare câteva măsuri de precauție: plimbarea prin zăpadă să fie scurtă, de maximum zece minute, iar cățeii să fie protejați cu hăinuțe speciale. În magazinele de specialitate există și încălțăminte pentru căței, însă, de regulă, animalele nu le văd cu ochi buni, respingându-le.

Alegeți cu grijă locul

Dacă ați ajuns în preajma unui lac înghețat, iar animalul testează deja stratul de gheață, nu vă aventurați după el. Chemați-l la mal, pentru a elimina orice pericol și nu-l lăsați să scape din lesă.

Măsuri antirăceală

Ideal ar fi ca atunci când ieșiți la plimbare prin oraș și vă opriți să admirați peisajele, să luați cu dumneavoastră o pernuță pe care să se așeze câinele.

Când ajungeți acasă, este necesară verificarea lăbuțelor, pentru înlăturarea eventualilor bulgărași din interiorul lăbuței. În niciun caz nu folosiți sare dacă lăbuțele sunt prea înghețate, pentru că produce iritații. Gheața dintre lăbuțe poate fi curățată ușor cu o lavetă moale înmuiată în apă caldă.

Comentează știrea

nicusor
3 februarie 2012
plimbarea

Bineinteles ca poti iesi cu potaia afara la joaca; cel mai indicat loc de joaca este pe autostrada A2. acolo se poate juca cu multele camioane si tiruri... o adevarata euforie ptr. potai.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 03 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Școli închise sau cu program redus
Pagina a fost generata in 0.3981 secunde