Bicarbonatul de sodiu. Știi la ce să-l folosești?

1014
3
Bicarbonatul de sodiu. Știi la ce să-l folosești? - sitebicarbonat-1406211245.jpg
Majoritatea gospodinelor folosesc bicarbonatul de sodiu mai ales atunci când se apucă de curățenie, însă, potrivit Click.ro, acesta mai poate fi utilizat și în următoarele situații:

Pentru tratarea aftelor

Gargara bucală cu bicarbonat de sodiu este eficientă împotriva aftelor. Fă gargară cu o soluție de bicarbonat și apă și vei preveni rănile bucale și respirația urât mirositoare.

Ca… înălbitor pentru dinți

Compus din cristale cu proprietăți abrazive, bicarbonatul albește dantura, dacă este folosit regulat. Acesta are efectul de a poliza dinții, de a face smalțul să strălucească și de a îndepărta petele gălbui. Bicarbonatul previne și apariția cariilor eliminând bacteriile. Înainte de periajul dentar, pune câteva grame de bicarbonat pe periuța de dinți și freacă ușor.  În timp, vei observa că dantura ta va deveni mai curată și mai albă.

Împotriva arsurilor stomacale

Această proprietate se bazează pe faptul că bicarbonatul este un alcalin, deci principiile sale antiacide ajută la îndepărtarea arsurilor stomacale. De asemenea, elimina senzația de balonare. Cum îl poți folosi? Pune o linguriță de bicarbonat într-un pahar cu apă și bea amestecul rezultat.

Îndepărtează mirosul de transpirație

Se tamponează zona axilelor cu o soluție din bicarbonat de sodiu și apă. Această formulă poate înlocui cu succes deodorantele obișnuite, fiind un mod natural de a scăpa de mirosul urât de transpiorație, fără riscuri pentru sănătate.  

Comentează știrea

admirator
25 iulie 2014
curatarea argintului

daca stiti sa-l folositi (fierbeti apa, o folie de aluminiu si bicarbonat de sodiu -mult- jumatate de ora, cu piesele de argint pe folie).

Papu
25 iulie 2014
Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu e foarte bun pentru dezinfectarea butoiului de varza sau murături. Omoară toate bacteriile dăunătoare din aer care se găsesc pe pereții interiori ai butoiului. După ce spălați foarte bine butoiul, aruncați cu praf de bicarbonat pe pereții umezi interiori ai butoiului și lăsați cam 15-20 minute. Clătiți bine butoiul și imediat puneți varza sau murăturile cu saramura respectivă. Umpleți butoiul cu saramură până în gură să nu rămână spațiu pentru aer și capacul să fie etanș . După un timp saramura scade și trebuie să completați imediat cu saramură păstrată într-un bidon și etanșați bine capacul. Nu trebuie să intre aer în butoi pentru că odată cu aerul intră și bacteriile care în timp degradează varza sau murăturile. Pitrocirea e o metodă învechită care dăunează. Metoda cea mai bună ca aceste bacterii să nu pătrundă în butoi e uleiul de eucalipt care formează o pelicuă subțire deasupra saramurii. Bicarbonatul de sodiu se găsește și vrac și e mai ieftin.

Papu
25 iulie 2014
Bicarbonatul de sodiu 2

Scuze, am uitat să vă reamintesc că saramura pentru varză sau murături nu trebuie făcută cu apă care conține clor.

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 25 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 25 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Joi, 24 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim rapid astăzi
Joi, 24 Iulie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 5.6371 secunde