Asociațiile de proprietari, supărate pe Primăria Constanța

1625
6
Asociațiile de proprietari, supărate pe Primăria Constanța - 14septfondbunasoc-1347652989.jpg

Articole de la același autor

Motivul supărării îl constituie faptul că Primăria Constanța a schimbat criteriile pentru acordarea ajutorului pentru încălzire, eliminând asociațiile din această ecuație: "Bugetul local pierde, controalele se fac prin sondaj, dacă se fac, însă nimeni nu ne ascultă!".


În funcție de veniturile medii nete lunare pe membru de familie și dacă solicitanții nu dețin nici-unul din bunurile menționate în lista celor care duc la excluderea ajutorului pentru încălzirea locuinței, constănțenii sunt subvenționați la plata căldurii, fie că locuiesc la bloc sau la casă.

Ion Balamaci, președintele Asociației de proprietari nr. 159, din Constanța, ca purtător de cuvânt al mai multor asociații, atrage atenția Primăriei că bugetul local "pierde enorm de când dosarele pentru subvenție se depun direct la primărie și nu la asociație, cum era acum trei ani". "De ce a decis primăria ca asociațiile să nu se mai implice în acordarea subvenției? S-au gândit oare cei care au hotărât asta că sunt destui proprietari care nu stau în bloc și închiriază pe sute de euro fără contract, primesc chirie, plus 200 lei subvenție pe iarnă? Când cererea era lăsată la asociație, noi știam chestiile astea, plus altele, n-aveau tupeu să ne mintă în față. Am telefonat la primărie și am vrut să-i transmit domnului primar acest lucru, însă mi s-a spus că nu se ocupă de așa ceva, să merg la viceprimar. Nici acolo nu pot să ajung!".

Nu controlului prin sondaj!

"Cunosc persoane care au primit anul trecut ajutoare la căldură după ce vânduseră, unul o casă, iar celălalt vreo șapte hectare de teren. Plus că la unii le subvenționează sută la sută căldura. Dacă tot vrea Primăria să primească cererile, foarte bine, dar măcar să ne ceară o hârtie prin care locatarii să declare pe proprie răspundere că nu primesc bani din chirii. Să vedem atunci, o să ne mai mintă în față? Omul știe că se face control prin sondaj și își încearcă norocul. Nu e corect să fie verificați toți? Sau să-i ajute Parchetul, ca la referendum, să vedem dacă mai minte cineva!" (E. Dorcea).

"La cei cu repartitoare, Primăria subvenționează numai costul ener-giei, nu și costul către service. Sunt proprietari cu sută la sută subvenție la energie, dar care trebuie să plătească service-ul. Din cauza asta urlă că nu sunt bune repartitoarele, pentru că ei se încălzesc din banii celorlalți. Nu sunt de acord ca documentele să se verifice prin sondaj, toate trebuie verificate. Anul acesta am auzit că numai 30 la sută o să fie verificate prin sondaj! Și-atunci, să ne mai mirăm că se declară în fals!" (Ana Popa).

Concluzia? Se impune verificarea veridicității datelor înscrise în toate declarațiile pe propria răspundere!

Cerc vicios

Pe de altă parte, președintele Uniunii Județene a Asociațiilor de Proprietari, Marcel Dragu, consideră că reprezentanții asociațiilor nu dispun de instrumentele necesare pentru a afla adevărul despre situația financiară a proprietarilor, însă confirmă că există destui proprietari care ascund unele venituri, cele din chirii fiind în top: "Și la mine în bloc sunt șmecheri care nu îndeplinesc condițiile și totuși întind mâna la un ajutor necuvenit. Probabil că se mai pârăsc între ei…". Președintele UAP consideră că toate astea sunt posibile întrucât Primăria se spală pe mâini de o răspundere a legii, care o obligă să verifice aceste declarații. Dar și aici ar fi un cerc vicios, întrucât pentru sezonul 2011-2012, trebuia să se verifice, prin sondaj, 60 la sută din cereri, iar pentru 2012-2013, numai 30 la sută. Or, astfel de lucruri se află repede, sunt mulți care profită. În plus, consideră că treburile au pornit din start… anapoda și greșit: "Cine poate să verifice dacă x sau y are 3000 de lei în bancă sau la saltea? Noi susținem că la Con-stanța s-a exagerat cu subvențiile pentru persoanele cu venituri re-duse în detrimentul prețului giga-caloriei per total, din cauza asta avem cea mai scumpă gigacalorie. Ca metodă, legea dă posibilitatea primăriilor să subvenționeze parțial gigacaloria pentru toată lumea. La noi, toți banii ăștia au mers la nevoiași, ignorându-se că mulți constănțeni au venituri modeste. Plus declarațiile mincinoase…".

"Asociații de turnători?"

Mai nou, românii care vor tran-smite Fiscului informații privind fapte de evaziune ale unor per-soane sau companii ar putea primi stimulente fiscale sau facilități, așa cum se întâmplă și în alte state. "Dacă primăria nu vrea să verifice toate declarațiile pentru subvenție, s-ar putea să devenim asociații de turnători, nu de locatari!" - este de părere Natalia Iorgu, care atrage atenția că decât să ne suspectăm unii pe alții, mai bine primăria și-ar face treaba până la capăt, și nu prin sondaj!



Comentează știrea

Geo
15 septembrie 2012
Să fie subvenționată gigacaloria

Să fie subvenționată gigacaloria ca în majoritatea orașelor. Mazăre subvenționează așa zișii oameni săraci din rațiuni electorale, adresându-se numai unor categorii profesionale, în special pensionarilor. Nu am nimic cu această categorie dar mulți tineri au venituri cu mult mai mici ca aceștia. Exemplu este faptul că pensionarii care au pensie mai mică de 800 lei au gratuitate pe mijloacele de transport și primesc pachete cu alimente, iar majoritatea tinerilor au salariul net sub această sumă și nu primesc nimic. Cel mai corect ar fi ca populația să plătească o gigacalorie mai ieftină. Cei care câștigă mai mult sunt impozitați mai mult așa că tot ei plătesc aceste pomeni. Nu este corect ca și utilitățile celor cu venituri mai mici să fie plătite tot de aceștia.

ct
15 septembrie 2012
am incercat

Incepand cu data de 15 aprilie am demarat demersul de a ma racorda la gaze in detrimentul incalzirii centralizate a radet care ma usturat la buzunar iarna trecuta,toata vara am batut drumul congazului cu acte si copii dupa acte pana intr-un final cand mi-au spus in fata ca pt obtinerea avizului de la radet trebuie sa ma descurc(si cum nu am dat spaga de 400e cui trebuia am primt aviz negativ- de ce-uite de aia,raspuns la ghiseul radet.O mare scarba m-a cuprins demonstrindu-se a mia oara ca nimic nu poti face in romania fara spaga- Le-o voi da-o dar marcata la anticoruptie jigodiilor de la radet

Un sfat
16 septembrie 2012
Draga domnule(doamna) "ct"

Nu incercati sa le dati spaga ca veti avea mare surpriza.Daca azi le dati o "atentie" a doua zi sotia(sotul) dumneavoasta va citi in ziarul Telegraf urmatorul articol: "Politia din Constanta a destructurat o retea infractionala extrem de periculoasa.Un functionar cinstit de la RADET a refuzat sa primeasca o spaga de 400 euro si s-a adresat politiei.In semn de pretuire,Primaria Constanta a luat hotararea ca o strada din Constanta sa primeasca numele functionarului de la RADET. Cel mai cinstit guvern din toate timpurile a trecut la fapte" Eu va sugerez altceva. Trimiteti (depuneti) la RADET si la asociatia de proprietari o scrisoare(adresa) in care le faceti cunoscut ca renuntati la serviciile lor.Nu uitati sa luati un numar de inregistrare.Dati-le un termen pana la care trebuie sa va faca debransarea si avertizati-i ca incepand cu o data anume incetati sa le mai platiti factura la caldura.In rest este treaba lor,sa-si faca debransarea.Iar dumneavoastra aveti dreptul sa renuntati la un contract(daca exista vreun contract cu RADET-ul su cu asociatia de proprietari). RADET-ul sa vina sa-si stranga 'jucarelele" din locuinta dumneavoastra sau din subsolul blocului.Nu inteleg de ce noi nu avem dreptul sa ne alegem furnizorul de energie termica.Nu inteleg de ce unii au numai drepturi si altii au numai obligatii.Este bine sa cereti si sfatul unui avocat."Pisica" asta trebuie sa o rupa cineva.

Răspuns la: am incercat
Adăugat de : ct, 15 septembrie 2012
Incepand cu data de 15 aprilie am demarat demersul de a ma racorda la gaze in detrimentul incalzirii centralizate a radet care ma usturat la buzunar...
Observator
16 septembrie 2012
Sa fie subventionata Gcal pentru toti constantenii!

De acord cu dl. Geo. Mazare acorda subventionare numai celor saraci si puturosi, de parca acestia contribuie la bugetul primariei. Sunt multi care muncesc la negru, castiga destu bani, nu platesc nic o contrbute la buget sau la asigurari sociale, dar primesc ajutoar social. Este normal? In felul acesta se incurajaza lenea si cersitul. Tiganii, boschetarii(care fac viata constantenilor un infern) si pensionarii cu pensii de urmas, sunt primii pe lista de ajutoare pentru ca pe ei ii poate manevra Mazare la alegeri. Sunt oameni decenti, care muncesc pe salarii mici si nu beneficiaza de ajutoare. Cum sa prospere societatea romaneasca cand cel ce sta cu burta la soare este mai bine platit decat cel care munceste 8 ore/zi si isi plateste si taxele la buget? Subventiile trebuiesc aplicate tuturor cetatenilor! Acelas pretul al Gcal trebuie sa fie facturat pentru fiecare utilizator de agent termic. Cel care are venit mai mare contribuie mai mult la bugetul de stat, iar cel care nu are, sa munceasca mai mult. Exceptie sa faca numai cei care nu mai pot munci. Toti cei care primesc ajutoare sociale si sunt apti de munca, sa presteze munci in folosul comunitatii (parcuri, azile de batrani, case de copii, etc), in felul acesta putand degreva primaria de la plata unor firme fantoma care si asa iau banii fara sa faca ceva. Nu vedeti ce strazi si parcuri avem?

Răspuns la: Să fie subvenționată gigacaloria
Adăugat de : Geo, 15 septembrie 2012
Să fie subvenționată gigacaloria ca în majoritatea orașelor. Mazăre subvenționează așa zișii oameni săraci din rațiuni electorale...
rodica dumitrescu
4 decembrie 2012
cerere

locatarii blocurilor t1 t2 si t3 din inel 2 aleea bravilor cerem reabilitarea acestor blocuri si apa calda si caldura la calorifer.pentru niste rau platnici noi nu avem caldura si apa calda de 4 ani.

ROBERT PONTA
21 februarie 2014
CERERE

DE CE NU SE FACE REABILITAREA BLOCUTILOR T1,T2,SI T3 DIN INEL 2 ? VOR CADEA DE ATATA NEGLIJENTA.TOTI LOCATARII SUFERA DIN CAUZA UNOR OAMENI CARE NU PLATESC UTILITATILE,APA CALDA,CALDURA ETC.BLOCURILE SE VOR DEGRADA FOARTE RAU.UNII CONSTANTENI PLEZNESC DE URA IMPOTRIVA AJUTOARELOR DOMNULUI PRIMAR.SUNT SI OAMENI FARA MAINI,PICIOARE,MUTI,SURZI,ORBI CARE NU AU PUTERE SA TRAIASCA FARA AJUTOR.SUNT COPII NEVINOVATI CARE AU PARINTI CARE BEAU SAU SUNT LENESI SI AUNCI EI NU POT CRESTE SI TRAI,NU POT MERGE LA SCOALA.SUNT BATRANI CARE AU MUNCIT LA GREU SI ANI MULTI SI PENSIA LE AJUNGE DOAR SA PLATEASCA LA BLOC,EI NU POT SA SI MAI IA ALIMENTE SI NICI MEDICAMENTE.O LOCUINTA IN ZIUA DE AZI NU TI POTI LUA DECAT DACA ESTI SMECHER SI O MASINA LA FEL.URA VOASTRA CARE VA UITATI IN GRADINA ALTUIA NU SERVESTE LA NIMOC.DOMNUL PRIMAR MAZARE SE DOCUMENTEAZA SI VREA CA OAMENII SA FIE TRATATI CA IN EUROPA.BINE CA NU I PASA DE INVIDIA CELORLALTI.UN OM CA SA POATA MUNCI,INVATA ARE NEVOIE DE UN ACOPERIS DEASUPRA CAPULUI SI DE O PAINE PE MASA.BATRANII SUNT BUNI SI EI CA AJUTA LA CRESTEREA NEPOTILOR.PRIMARIA AR FI BINE SA AJUTE DIN BANII EUROPENI LA REABILITATEA BLOCURILOR SA NU SE DARAME PE OAMENI SI SA FIE FRUMOASE IN CEL MAI FRUMOS ORAS DIN ROMANIA CARE ESTE CONSTANTA.SA STRANGA PERSOANELE FARA PENSIE,BOSCHETARI ETC ,SA I DUCA LA TECHIRHIOL LA TRATAMENT,DEZALCOLIZARE SI SA LE DEA O ACTIVITATE ,NU SA I LASE SA STRICE IMAGINEA CONSTANTEI.SA STRANGA CAINII VAGABONZI CACI DIN CAUZA LOR LUMEA RENUNTA SA MAI VINA IN WEEKEND LA MARE CAI RUP CAIINII IN MAMAIA PREZENTI LA TOT PASUL.CEI CARE ARUNCA TONE DE MANCARE LA SUPERMARCHETURI POT SA FACA ADAPOSTURI SA HRANEASCA CAINII AMARATI SI SA I STERILIZEZE.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Social : Cât ne va costa încălzirea la iarnă
Marţi, 04 Septembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Licitație la Primăria Constanța
Pagina a fost generata in 0.4848 secunde