Medicul de gardă

Angina pectorală, o afecțiune serioasă

665
1
Angina pectorală, o afecțiune serioasă - 8maimedicul-1336488101.jpg
"În ultimul timp, mă ia destul de des cu dureri în piept. Am ten-siometru acasă, tensiunea e în limite. Este cazul să merg la doctor sau totul provine de la oboseală și stresul de care nu mai reușesc să scap?" (Dana Macovei).

v v v

Confundate, adesea, cu indigestia, simptomele anginei pectorale (durerea în piept) sunt sen-zația de greutate, presiune, arsură, apăsare sau durere, suficiente motive pentru care persoanele care le resimt să ceară ajutor de urgență. După cum ne-a explicat dr. Iuliana Botezatu, medic specialist Phoenix Eastern Medical Center, durerea în piept poate fi cauzată de blocajele în arterele care transportă sângele spre inimă (boala arterelor coronare).

Când se resimte angina?

În timpul efortului, de genul urcatul scărilor, al exercițiilor fizice sau al curățeniei prin casă, dar și al plimbărilor prelungite. Odată instalată, angina provoacă trans-pirații și o respirație greoaie. Când senzația de durere este mai slabă, aceas-

ta trece după circa un minut de relaxare. Dacă însă durerea este mai puter-nică, poate fi nevoie de tratament. Este bine să se știe că, de regulă, simptomele anginei nu se resimt doar în piept, ci și în ceafă, gât, maxilar, spate, u-meri, brațe. De aceea, se recomandă pacienților să ia legătura de urgență cu medicul specialist, care în afară de măsurarea tensiunii, a pulsului, de efectuarea electrocardiogramei, va recomanda și setul de teste care ajută la diagnosticarea cauzei anginei. "Oamenii sunt mai delăsători, speră ca durerea să treacă de la sine și lasă ca lucrurile să se înrăutățească. Ideal ar fi să ceară ajutor specializat, căci cu astfel de lucruri nu e de glumit. Mai mult, dacă electrocardiograma se realizează chiar în momentul în care pacientul acuză dureri în piept, aceasta poată arăta dacă angina este, într-adevăr, cauzată de o problemă a inimii sau din alte motive" - a conchis medicul specialist.

Comentează știrea

andra
30 mai 2012
alimentatia e de vina

foarte util articolul. eu am fost la clinicco cu mama mea, la urgente acum cateva luni, a facut un pre-infarct, de fapt o criza de angina pectorala care ne-a speriat cumplit. se pare ca alimentatia a fost principalul vinovat. de fapt colesterlul. noi suntem din brasov si avem norocul ca am ajuns la clinicco, site-ullor,foartebuni. oricum, trebuie luate in seama cele mai mici semne pe care le da inima.

Articole pe aceeași temă

Vineri, 10 Februarie 2012
Stire din Cetățenești : Bronșiolita, extrem de contagioasă
Miercuri, 04 Aprilie 2012
Stire din Cetățenești : Iritațiile bebelușului
Miercuri, 22 Februarie 2012
Stire din Cetățenești : Ce faci dacă ai un câine obez?
Luni, 28 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : De ce sunt oamenii geloși
Miercuri, 09 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Cum ne ferim de alergiile de sezon
Pagina a fost generata in 0.2359 secunde