Medicul de gardă

Amigdalita. Cât este de periculoasă

319
Amigdalita. Cât este de periculoasă - shutterstock68461696a6784f9c39-1391236495.jpg

Articole de la același autor

"Aș vrea să știu dacă amigdalita la copii este molipsitoare și care sunt primele ei semne. Vă mulțumesc pentru înțelegere, Laura Nicolae".
v v v
În primul rând, dr. Omer Zișan, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed, a ținut să ne spună definiția amigdalitei – o inflamație a amigdalelor palatine, pentru a înțelege de ce este atât de periculoasă. La fel de important este să nu se confunde roșul în gât cu amigdalita infecțioasă, care se manifestă prin acumularea de puroi în amigdale, febră mare, stare generală foarte proastă. Așa stând lucrurile, este explicabil de ce amigdalita infecțioasă trebuie tratată cu toată atenția, mai ales că este contagioasă, la contactul cu persoanele infectate. 
Cum se transmite boala. Lucrurile stau în felul următor: când o persoană infectată respiră, strănută sau tușește, atunci picăturile contagioase ce conțin agenți patogeni ajung în aer. Infecția poate apărea însă și când agenții patogeni ajunge pe diverse obiecte care vin în contact cu nasul, ochii, gura sau ajung pe piele.
Primele semne. În ceea ce privește simptomele, de regulă, primele semne ale amigdalitei apar după circa două-cinci zile de la expunerea la  agentul infectant. Este vorba despre gât inflamat și dureros, stări însoțite de febră, dureri de cap, respirație urât mirositoare, amigdale roșii și inflamate total sau parțial cu puroi, greutăți la înghițire, dureri abdominale, sângerarea amigdalelor ș.a. 
Dacă se administrează medicamente antivirale, însă febra nu scade, iar starea generală de sănătate se înrăutățește și mai mult, iar durerile la înghițire sunt și mai mari, este nevoie de tratament cu antibiotice, în scopul evitării complicațiilor. Atenție, nu trebuie să se recurgă la automedicație, situația impunând prezentarea de urgență la medicul specialist, singurul în măsură să recomande tratamentul necesar. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Mai 2012
Stire din Cetățenești : Amigdalită sau scarlatină?
Vineri, 10 Februarie 2012
Stire din Cetățenești : Bronșiolita, extrem de contagioasă
Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Diverse : Cum îi tratăm pe copiii cu rinofaringită
Pagina a fost generata in 0.605 secunde