Medicul de gardă

Alergia la proteinele din lapte

189
Alergia  la proteinele din lapte - 22novlapte-1353600754.jpg
"Cum îți dai seama că un copil este alergic la lapte? Laptele de soia ridică probleme la copii?" - Victoria Barbu.


v v v

Din păcate, alergia la lapte figurează pe lista celor mai dificile tipuri de alergii care apar în rândul copiilor, în mod special când este vorba despre un nou-născut a cărui alimentație este bazată exclusiv pe lapte, fie matern, praf sau lapte de vacă, ne-a spus dr. Chirața Blacioti, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed. Pe de altă parte, doamnă Barbu, alergia la lapte este poate cea mai întâlnită în perioada copilăriei. "Este adevărat că, în general, răspunzător de acest alergii este laptele de vacă și, în foarte multe cazuri, copiii alergici la acest sortiment de lapte vor fi alergici și la laptele de soia, cel puțin asta arată studiile" – ne-a mai spus medicul.

Simptomele alergiei

Având în vedere că alergia se dezvoltă în circa o oră sau chiar mai puțin de la consumarea laptelui, depistarea acesteia se face cu ușurință. Practic, semnele și simptomele variază de la efecte minore până la efecte severe, precum voma, apariția eczeme-lor și a proble-melor digestive, respirația șuierătoare.

Alte simptome care apar în timp sunt: fecalele fără consistență, eventual cu sânge, diareea, crampele abdominale, tusea, iritația pielii, de regulă în jurul gurii, dar și apariția colicilor. Pentru că este posibilă confuzia între alergie și intoleranță la proteinele din lapte, medicul vă recomandă să mergeți cu copilul la un specialist, pentru a vă lămuri despre ce este vorba. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3701 secunde