Toyota recheamă în service 1,06 milioane de automobile. 946.000 de mașini au fost vândute în Europa

269
Toyota recheamă în service 1,06 milioane de automobile. 946.000 de mașini au fost vândute în Europa - toyotaservice40733900-1541061786.jpg
Constructorul auto japonez Toyota a anunțat joi că va rechema la service un număr de 1,6 milioane de vehicule vândute în toată lumea din cauza unor probleme la airbag, o nouă lovitură pentru cel mai mare constructor auto nipon după alte două retrageri demarate începând din luna septembrie.

ntr-un prim caz, Toyota a explicat că a decis să recheme la service 1,06 milioane de automobile, dintre care 946.000 vândute în Europa, în principal modelele Avensis și Corolla, pentru înlocuirea airbagului.

"Există riscul producerii unui scut circuit intern" care să afecteze sistemul, a explicat constructorul auto nipon, informează Agerpres.

De asemenea, Toyota a lansat o altă rechemare pentru 600.000 de automobile, dintre care 255.000 de unități în Europa. În cazul acestor vehicule, trebuie instalat un nou sistem de umflare a airbagului pe partea pasagerului. Sistemul actual produs de Takata "prezintă un risc de activare anormală în caz de accident", explică constructorul auto.

Aceasta este a treia acțiune de rechemare la service lansată de Toyota în două luni. La începutul lunii septembrie, Toyota a rechemat la service un număr de 1,03 milioane de vehicule hibride, inclusiv modelul Prius, vândute în Japonia, America de Nord și Europa, din cauza unei probleme de cablaj care poate provoca, în anumite condiții de uzură, un scurt circuit, potrivit Agerpres.

O lună mai târziu, Toyota a rechemat la service alte 2,43 milioane de automobile hibride din cauza unei anomalii la dispozitivul de protecție (failsafe), care ar putea provoca oprirea automobilului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.033 secunde