Zeci de percheziții în Rusia, împotriva susținătorilor lui Aleksei Navalnîi

141
Zeci de percheziții în Rusia, împotriva susținătorilor lui Aleksei Navalnîi - zeci-1568316652.jpg

Articole recomandate

Poliția rusă a procedat, ieri, la zeci de percheziții în toată țara împotriva colaboratorilor adversarului nr. 1 al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, care a fost implicat în această vară într-o amplă mișcare de contestare electorală, informează AFP, citând militanți ai opoziției ruse. 


"Sunt deja peste 29 de orașe pe lista perchezițiilor și peste 80 de adrese", a afirmat Leonid Volkov, unul din aliații lui Navalnîi, pe contul său de Twitter. 


"Acestea nu vizează doar apartamentele coordonatorilor și birourile lor, dar de asemenea domiciliile colaboratorilor și ale voluntarilor activi", a precizat el, adăugând că poliția a intervenit, între altele, în orașele Nijni Novgorod, Vladivostok, Kazan, Ekaterinburg, Novosibirsk și Sankt-Petersburg. 


Potrivit acestei surse, perchezițiile sunt toate legate de o anchetă privind "spălarea de bani" vizând organizația anticorupție a lui Navalnîi, anchetă lansată la începutul lunii august, în timp ce Moscova era zguduită de manifestații ample de protest față de excluderea candidaților opoziției la un scrutin local. 


Săptămâna trecută, birourile moscovite și studioul de înregistrare al echipei lui Aleksei Navalnîi au făcut obiectul unei percheziții a poliției. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3273 secunde