Zeci de mii de persoane au manifestat la Bruxelles împotriva încălzirii globale

249
Zeci de mii de persoane au manifestat  la Bruxelles împotriva încălzirii globale - zecidemiidepersoane-1543852208.jpg

Articole recomandate

Zeci de mii de persoane au manifestat pașnic la Bruxelles făcând apel la guverne să respecte angajamentele privind lupta împotriva schimbărilor climatice, în timp ce în Polonia își deschidea lucrările o conferință a ONU privind ținerea sub control a încălzirii globale, relatează Reuters și AFP.

Potrivit poliției belgiene, aproximativ 65.000 de persoane au participat la demonstrație, mulți dintre manifestanți fiind pe biciclete. Acesta a fost cel mai mare marș privind climatul ce a avut loc vreodată la Bruxelles, conform organizatorilor.

Într-o atmosferă de calm, militanți și numeroase familii cu copii purtând pancarte au scandat mesaje prin care le cereau responsabililor politici să facă mai mult pentru a asigura un viitor mai verde. Ei au defilat prin cartierul Bruxelles-ului care adăpostește sediile instituțiilor Uniunii Europene.

"Politicieni, unde sunteți? Trebuie să fiți împreună cu noi, poporul. Nu există o planetă B", scanda un membru al organizației neguvernamentale Oxfam, Evert Nicolai.

Premierul Belgiei, Charles Michel (liberal), a calificat marșul drept "un succes formidabil" și a promis să susțină "obiectivele ambițioase" ale conferinței ONU privind climatul, care s-a deschis, duminică, în orașul polonez Katowice. Reprezentanți din 200 de țări vor încerca, timp de două săptămâni, să dea un nou impuls acordului de la Paris din decembrie 2015.

"Consecințele schimbărilor climatice nu au fost niciodată atât de grave. Această realitate ne spune că trebuie să facem mai mult. Conferința ONU trebuie să facă aceasta posibil", a declarat într-un comunicat, în prima zi a reuniunii, Patricia Espinosa, responsabil al ONU privind climatul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4257 secunde