Zeci de deținuți, decapitați și arși în timpul unei revolte izbucnite într-o închisoare

288
Zeci de deținuți, decapitați  și arși în timpul unei revolte izbucnite într-o închisoare - zecidedetinuti-1476716564.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 25 de deținuți au murit în luptele dintre două facțiuni rivale, într-o închisoare supraaglomerată din nordul Braziliei, scrie presa locală citată de BBC News. Șapte dintre cei uciși au fost decapitați, iar alți șase au fost arși, a declarat un oficial din poliție. Luptele din penitenciarul din Boa Vista, capitala statului Roraima, au avut loc în timpul orelor de vizită. Circa 100 de vizitatori au fost luați ostatici, dar au fost eliberați când forțele de ordine au reușit să înăbușe revolta, potrivit news.ro.

Violențele au izbucnit când un grup de deținuți a intrat într-o secțiune a penitenciarului unde se aflau membrii unei facțiuni rivale. Deținuții erau înarmați cu bâte și cuțite, a declarat un martor. În penitenciarul din Boa Vista se află în prezent 1.400 de deținuți, deși capacitatea este de 740 de locuri. Brazilia are a patra populație carcerală din lume - circa 600.000 aflați după gratii. Potrivit presei locale, multe închisori sunt supraaglo-merate și fără resurse suficiente, ceea ce a făcut să ajungă, practic, sub controlul bandelor infracționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5486 secunde