Zbigniew Brzezinski: Dacă Ucraina e zdrobită, libertatea și securitatea României sunt amenințate

336
4
Zbigniew Brzezinski: Dacă Ucraina e zdrobită, libertatea și securitatea României sunt amenințate - msc2014brzezinskikleinschmidtmsc-1393949937.jpg

Articole recomandate

Zbigniew Brzezinski, consilier de securitate al presedintelui SUA si unul dintre cei mai respectați specialiști în politica globală, avertizează într-un articol publicat de Washington Post că România, Polonia și cele trei țări baltice vor avea de suferit dacă Occidentul va privi nepăsător cum Rusia zdrobește Ucraina, potrivit Hotnews.ro.


"Dacă Ucraina e zdrobită în timp ce Occidentul e spectator, libertatea și securitatea României, Poloniei și țărilor baltice vor fi amenințate", scrie Brzezinski, care compară acțiunile lui Vladimir Putin cu tactica utilizată de Adolf Hitler în 1938 și 1939, când a anexat regiunea sudetă din Cehoslovacia și apoi întreaga țară.


Comentează știrea

Zidaru
5 martie 2014
Zbigniew Brzezinski: meandrele razboiului rece si sinergia realitatii

Nu cred ca Putin isi propune sa ocupe toata Ucraina, pentru ca stie ca nu o poate pastra. Eu cred ca are un program minimal si unul maximal in toata criza asta. Minimal flota rusa in Crimeea pe termen nelimitat si federalizarea Ucrainei cu estul si Crimea ca subiecti aproape independenti. Maximal -alipeste Crimea si estul la Rusia. Ieri a transmis Vestului doua semnale: a retras trupele care au executat manevre militare in Districtul militar de Vest in cazarmi-semn ca vrea negocieri directe cu Occidentul si nu cu regimul de la Kiev. A testat o racheta balistica intercontinentala, semnal transmis celor care au cerut interventie militara Occidentala, ca e dispus sa recurga la armament strategic daca NATO sau doar SUA intervin militar.

Sandu
5 martie 2014
Prostii

Moșulică ăsta e dus rău de tot cu mintea. Bate cImpii pr. că vrea sa fie bagat si el in seama. Rusia nu poate saăse sngajeze sub nici o forma in actiuni care sa pericliteze securitatea Romaniei, a Poloniei, etc.

admirator
5 martie 2014
partial, polonezul are dreptate

daca Rusia porneste tavalugul, nu se va opri. Niciodata rusii nu s-au oprit de buna voie. Stoparea lor a fost numai prin forta. Militara sau economico-diplomatica. Deci, alertarea NATO e fireasca. Trebuie sa fie luate masuri militare si pe flancul nordic si pe cel sudic, pentru a bloca o eventuala actiune militara a rusilor. Ceea ce nu vede polonezul, este ca nu se poate sa se alarmeze NATO, pentru a apara granitele din estul Europei, trasate de Hitler-Stalin si reccunoscute in perioada razboiului rece, datorita puterii militare a imperiului stalinist. NATO trebuie solicitat, dar cu cererea refacerii frontierelor din 1938. (Caz care ar multumi si Rusia, caci in 38 Crimeea era a lor.)

Teofil
5 martie 2014
Bre ...

Ucraina nu va fi zdrobita , cum spune polonezul ... Ucraina va fi ingenuncheata ! In termeni de real politik , Ucraina va pierde Crimeea si estul rusofon . Evident , autonomia largita a acestor regiuni , prin federalizare , va fi o masca a independentei , sub umbrela Moscovei . Pe plan international , Moscova o sa abandoneze Siria si Coreea de Nord , la schimb cu ok-ul Washintonului pentru ,,afacerea Ucraina...'' Apreciez pozitia fostului meu coleg Zidaru in cestiune ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4108 secunde