Zapada, adusă în Alpi cu elicopterul

123
Zapada, adusă în Alpi cu elicopterul - alpi-1451416351.jpg

Articole recomandate

Două stațiuni din Alpii francezi afectate de lipsa ninsorilor au recurs la un elicopter pentru a aduce câteva tone de zăpadă pe pistele lor de schi, relatează AFP, citată de Agerpres. La Sainte-Foy-en-Tarentaise, mică stațiune din departamentul Savoie, o sută de tone de zăpadă artificială au fost transportate pe calea aerului către o pistă "roșie" (cu grad mare de dificultate).

În stațiunea Karellis, din apropiere, au fost transportate 32 de tone de zăpadă naturală pe un drum de 150 de metri care face legătura între două părți ale domeniului schiabil. Operațiunea a fost efectuată la 25 decembrie. În lipsa ei s-ar fi pierdut accesul la o mare parte din domeniul schiabil, a explicat, pentru AFP, Christophe Baudot, director al domeniului schiabil. Pe rețelele de socializare, mai mulți internauți au criticat totuși aceste măsuri, considerându-le o "rușine" sau un "scandal ecologic".

"Elicopterul cheltuiește bani și poluează", a spus Hervé Billard de la Federația Rhone-Alpes pentru protecția naturii (Frapna). Pe vremuri, oamenii mergeau la munte pentru a respira aerul de acolo, nu neapărat pentru a schia. Astăzi însă totul se bazează pe consum, a adăugat acesta.

Serviciul de meteorologie Météo France a semnalat un deficit de zăpadă cuprins între 40% și 70% în zona de nord a Alpilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5839 secunde