William Hague: Ambițiile nucleare ale Iranului pot declanșa un nou Război rece

221
William Hague: Ambițiile nucleare ale Iranului pot declanșa un nou Război rece - iran-1329558848.jpg

Articole recomandate

Ambițiile nucleare ale Iranului pot declanșa "un nou Război rece" mult mai periculos decât cel dintre țările occidentale și Uniunea sovietică din trecut, a declarat vineri ministrul Afacerilor Externe britanic William Hague.
"Dacă (Iranul) va reuși să obțină un potențial militar nuclear, cred că și alte națiuni din Orientul Mijlociu vor vrea să dezvolte arme nucleare", a declarat acesta, într-un interviu publicat de cotidianul Daily Telegraph.

" Amenințarea unui nou Război rece în Orientul Mijlociu... ar fi un dezastru pentru omenire ", a apreciat acesta.

Miercuri, negociatorul Iranului pentru probleme nucleare, Said Jalili, a propus puterilor din grupul 5+1 (Statele Unite, China, Rusia, Franța, Marea Britanie + Germania) să reia "cât mai repede posibil" discuțiile cu privire la programul nuclear iranian "respectând dreptul Iranului de a utiliza energia nucleară în mod pașnic".
Propunerea a fost primită cu optimism prudent vineri de către lidera diplomației europene Catherine Ashton și omologul său american Hillary Clinton.

Întrebare despre speculațiile cu privire la un eventual atac al Israelului împotriva instalațiilor nucleare iraniene, Hague a afirmat că un "atac militar" împotriva Iranului ar include "riscuri enorme".

"Este foarte clar că nu vom efectua nicio acțiune militară. Vom institui o dublă strategie de sancțiuni și presiuni pe de o parte și negocieri pe de altă parte. Nu susținem ideea unui atac împotriva Iranului în acest moment de către oricine", a adăugat el.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.895 secunde