''We Are One'', festivalul de film care se va desfășura timp de zece zile pe YouTube

Marţi, 26 Mai 2020
106
Festivalul Internațional de Film de la Cannes a fost anulat, iar desfășurarea evenimentelor cinematografice din septembrie de la Veneția și Toronto este sub semnul incertitudinii, dar în această săptămână, cinefilii vor avea parte de experiența unui festival de film din confortul propriilor locuințe, informează Agerpres.


Festivalul ''We Are One: A Global Film Festival'', care se va desfășura timp de zece zile începând de vineri pe platforma YouTube, va include filme noi, dar și producții clasice, discuții cu regizori, muzică și reprezentații de comedie selectate de specialiști din echipa a 21 de festivaluri printre care cele de la Berlin, Cannes, Veneția, Toronto și New York.


Pandemia de coronavirus a determinat anularea a numeroase evenimente culturale, în cadrul cărora aveau de obicei loc lansările peliculelor independente.


''We Are One'' va difuza online peste 100 de filme din 35 de țări. Programul include premiera mondială a documentarului ''Iron Hammer'', despre fosta jucătoare de volei chineză, deținătoare a titlului olimpic ''Jenny'' Lang Ping, discuții cu regizorii BongJoon Ho și Guillermo del Toro, precum și un eveniment care marchează cea de-a 20 reuniunea aniversară a distribuției peliculei ''Almost Famous''.


''Veți avea posibilitatea de a urmări premiera unui film, iar în timpul premierei, cineaștii vor apărea și vor face câte o prezentare. După vizionare, vor fi discuții'', a spus Jane Rosenthal, organizatoarea acestui eveniment global.


Rosenthal a declarat că nu dorește doar să celebreze arta filmului, ci să se adreseze și unor oameni care nu au mai participat niciodată la un festival de film.


Aceasta a spus că s-a inspirat din Festivalul de film Tribeca, lansat de Rosenthal și actorul Robert De Niro în 2002, pentru a anima sudul Manhattan-ului după atacurile de la 11 septembrie 2001 de la World Trade Center.


''Cu toții ne aflăm pe plan global în același loc, cu excepția faptului că acest (coronavirus) este o situație chiar mai dificilă. Nu ne putem aduna fizic. Așa că am început să mă gândesc cum am putea să reunim oamenii într-o perioadă dificilă'', a spus el.


Deși festivalul va fi difuzat în mod gratuit, privitorii vor fi rugați să doneze în beneficiul Fondului de solidaritate anti-COVID-19 al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.4868 secunde