Washingtonul minimizează criticile franceze la adresa NATO

266
Washingtonul minimizează criticile franceze la adresa NATO - washington-1575208049.jpg

Articole recomandate

Președintele francez Emmanuel Macron nu are deocamdată o idee definitivă despre rolul pe care ar dori să îl joace NATO, a afirmat, vineri, un responsabil american, cu câteva zile înainte de summitul organizat la Londra cu ocazia împlinirii a 70 de ani de înființarea Alianței Nord-Atlantice, relatează AFP. 


"Președintele Macron caută încă să știe ce dorește pentru grup", a declarat acest responsabil sub acoperirea anonimatului. 
Summitul de la Londra, prevăzut să fie un mare moment de unitate între aliați, se anunță umbrit de tensiunile actuale dintre Paris și Ankara, doi membri cheie ai organizației. 


Președintele francez a estimat că NATO se află în stare de "moarte cerebrală" după ofensiva lansată de președintele turc Recep Tayyip Erdogan în nord-estul Siriei, fără nicio consultare cu aliații și după retragerea soldaților americani din regiune, interpretată ca o undă verde pentru operațiune din partea președintelui american. În consecință, Emmanuel Macron a lansat un apel la revizuirea strategiei Alianței. 


Vineri, șeful statului turc l-a criticat virulent pe omologul său francez, afirmând că această apreciere reflectă o înțelegere "bolnavă și superficială" și recomandându-i să verifice dacă nu cumva el însuși este "în moarte cerebrală".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4536 secunde