Washingtonul acuză: Phenianul încalcă rezoluțiile ONU

187
Washingtonul acuză: Phenianul încalcă rezoluțiile ONU - washington-1559156720.jpg

Articole recomandate

Departamentul de Stat a afirmat, marți, că programul armelor de distrugere masivă al Coreii de Nord încalcă rezoluțiile Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, chiar dacă Donald Trump a minimalizat importanța a două recente tiruri realizate de Phenian, relatează AFP. 


În termeni aleși cu grijă pentru a nu da impresia că îl contrazice pe liderul de la Casa Albă, purtătoarea de cuvânt a diplomației americane, Morgan Ortagus, a refuzat să spună dacă aceste tiruri au fost de rachete balistice sau de arme de distrugere în masă. 


"Cred că întreg programul nord-coreean de arme de distrugere în masă contravine rezoluțiilor Consiliului de Securitate la Națiunilor Unite", s-a ferit să precizeze Morgan Ortagus. 
Ea a insistat asupra importanței unei relații pozitive între Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un pentru a pune capăt cursei înarmărilor a Phenianului. 
Președintele american a afirmat, la sfârșitul săptămânii trecute, că are în continuare încredere în Kim Jong Un, în pofida împotmolirii negocierilor privind denuclearizarea și recentelor teste de arme desfășurate de Phenian. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3469 secunde