Washingtonul acuză Moscova că subminează integrarea occidentală a Balcanilor

181
Washingtonul acuză Moscova că subminează integrarea occidentală a Balcanilor - washingtonul-1581532245.jpg

Articole recomandate

Emisarul Washingtonului pentru Balcanii de Vest, Matthew Palmer, a denunțat, marți, "activitățile rău intenționate" ale Rusiei care vizează să provoace divizare între această regiune și partenerii săi europeni și transatlantici, relatează AFP.

"Rusia vrea ca Balcanii de Vest să fie o zonă haotică, fragmentată și divizată", a declarat acest diplomat numit în august emisar pentru Balcanii de Vest, într-un interviu pentru secțiunea bulgară a Radio Free Europe dat, luni, publicității. El a adăugat că Rusia vrea ca regiunea să fie suspicioasă și să aibă un element de haos, să fie un loc unde Rusia poate amplifica tensiunile după bunul plac.

"Aș vrea să semnalez eforturile ruse vizând diminuarea susținerii pentru acordul de la Prespa între Skopje și Atena drept un alt exemplu de activitate rău intenționată din partea statului rus", a adăugat el, cu prilejul unei vizite la Sofia.

Atena și Sofia au semnat în 2018 acest acord care redenumește Fosta republică iugoslavă Macedonia "Republica Macedonia de Nord", ceea ce a pus capăt unei dispute diplomatice de aproape 30 de ani. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3327 secunde