Vreme răcoroasă și ploi în luna iunie. Iată ce ne spun meteorologii

Duminică, 24 Mai 2020
379
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță, în prognoza meteo valabilă între 25 mai și 22 iunie, că săptămâna viitoare vremea va fi răcoroasă și va ploua în est, sud-est și zona centrală.


În săptămâna 25 mai – 1 iunie, valorile termice estimate pentru această săptămână vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, conform Digi24.


Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile estice, sud-estice și local în cele sudice și centrale, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare.


În săptămâna 1 -8 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.


Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare, mai ales în regiunile sudice și sud-vestice.


În săptămâna 8 - 15 iunie, temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toată țara. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în cea mai mare parte a țării, cu excepția regiunilor sudice și sud-estice, unde local cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare.


În săptămâna 15 -22 iunie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.


Pagina a fost generata in 0.2278 secunde