Premierul moldovean Maia Sandu:

"Vrem să fim acceptați în UE ca stat-membru de încredere"

Miercuri, 17 Iulie 2019
97
Republica Moldova dorește să fie acceptată în Uniunea Europeană ca stat-membru de încredere, cu instituții democratice funcționale, a declarat premierul Maia Sandu, în timpul conferinței de presă susținute, marți, alături de cancelarul federal Angela Merkel, la Berlin, informează Radio Chișinău.

"Vrem nu doar să spunem că suntem europeni, vrem să schimbăm Republica Moldova ca să fim acceptați în UE ca stat-membru de încredere, cu instituții democratice funcționale. Mai mult ca niciodată, contăm pe sprijinul dvs. pentru a transforma Republica Moldova într-un stat european de succes, care pune interesul cetățenilor săi în topul priorităților sale", a declarat premierul Maia Sandu, mulțumindu-i Germaniei pentru sprijinul pe care l-a oferit Chișinăului de-a lungul timpului.

În discursul său, Maia Sandu a spus că executivul de la Chișinău are în fața sa o misiune complicată și că ea pledează pentru numirea în funcțiile-cheie ale instituțiilor statului a unor persoane profesioniste și neafiliate politic.

Pagina a fost generata in 0.1808 secunde