Vostok-2018. Exerciții militare ale armatei ruse în Marea Japoniei

239
Vostok-2018. Exerciții militare ale armatei ruse  în Marea Japoniei - vostok-1537101769.jpg

Articole recomandate

Armata rusă a efectuat, sâmbătă, în cadrul manevrelor Vostok-2018 în Siberia și Extremul Orient Rus, exerciții în Marea Japoniei, în timp ce autoritățile de la Tokyo sunt îngrijorate în legătură cu o consolidare a prezenței militare a Rusiei, informează AFP.

În cadrul exercițiilor de sâmbătă s-a simulat - în poligonul militar de la Klerk, în Primorie, în extremul est al Rusiei - capturarea unui țărm de către infanteria marină, susținută de aviație și artilerie.

"Particularitatea acestui exercițiu rezidă în participarea infanteriei marine, a aviației, a navelor Flotei Pacificului, a artileriei, a pompierilor și a altor specialiști", a explicat jurnaliștilor generalul Dmitri Kovalenko.

Peste 200 de militari și 30 de vehicule au fost implicate în aceste exerciții, realizate în cadrul manevrelor-gigant Vostok-2018 care se desfășoară în perioada 11-17 septembrie, cu participarea Chinei.

Japonia se teme de o prezență militară sporită a Rusiei în această regiune și îndeosebi în Insulele Kurile, între care patru, revendicate de Tokyo, sunt la originea tensiunilor dintre cele două țări. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4396 secunde