Vor sta cu mortul în casă? Nunțile și înmormântările, interzise

405
Vor sta cu mortul în casă? Nunțile și înmormântările, interzise - cumortulincasa-1462274479.jpg

Articole recomandate

Măsură fără precedent în Coreea de Nord. Nunțile și înmormântările au fost interzise în Phenian, iar orașul a fost închis complet cu ocazia primului congres al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord din ultimii 36 de ani.

Intrarea și ieșirea din Phenian au fost interzise, iar numărul inspecțiilor și perchezițiilor a crescut, potrivit surselor citate de The Idependent. Măsurile au caracter temporar și sunt destinate să scadă riscul producerii de "evenimente neplăcute" la congres.

Ultimul congres de acest fel a avut loc în 1980, atunci când Kim Jong-il, tatăl lui Kim Jong-un, a fost confirmat ca succesor al fondatorului statului nord-coreean, Kim Ir-sen. Kim Jong-un, care conduce deja țara de mai bine de patru ani, este așteptat să folosească congresul pentru a-și întări poziția și pentru a prezenta viziunea sa privind viitorul economic și militar al Coreei de Nord.

"Republica Democrată Coreea s-a alăturat țărilor avansate nuclear și spațial și se pregătește să devină o putere economică socialistă și o națiune cu un grad înalt de civilizație", a scris presa oficială. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4786 secunde