Alegeri la Parlamentul European

Von der Leyen promite acțiune climatică, taxarea giganților IT și un nou pact pe migrațiune

150
Von der Leyen promite acțiune climatică, taxarea giganților IT și un nou pact pe migrațiune - vonder-1563277846.jpg

Articole recomandate

Ursula von der Leyen a promis, ieri, în Parlamentul European, stabilirea unor obiective mai ambițioase în privința acțiunii climatice din partea Comisiei Europene, dacă va fi votată președinte al viitorului executiv comunitar, transmite agenția DPA, consultată de Agerpres.

"Provocarea noastră cea mai urgentă este să păstrăm planeta sănătoasă", a declarat Ursula von der Leyen în fața eurodeputaților. Ea a afirmat că, în primele 100 de zile de mandat ca președinte al executivului comunitar, va propune o legislație prin care Europa să devină "primul continent al lumii neutru din punct de vedere al emisiilor la orizontul lui 2050".

Candidata germană a mai spus că, pe tot parcursul vieții, a fost ghidată de "convingeri europene", ca mamă și ca om politic. Totodată, ea s-a angajat că viitoarea Comisie va fi formată dintr-un număr egal de femei și de bărbați. De la constituirea executivului european, în 1958, doar 35 din cei 183 de comisari au fost femei, a amintit von der Leyen. "Reprezentăm jumătate din populația noastră. Vrem partea noastră corectă", a insistat ea.

În același discurs, Ursula von der Leyen a considerat inacceptabil faptul că giganții din domeniul tehnologic plătesc taxe foarte scăzute, profitând de sistem.

"Când giganți tehnologici fac profituri uriașe în Europa, este un lucru bun, pentru că Uniunea Europeană este o piață deschisă", a spus ea. "Dar, dacă ei fac aceste profituri beneficiind de pe urma sistemului nostru de educație, a lucrătorilor noștri calificați, a infrastructurii noastre și a serviciilor noastre sociale, nu este acceptabil faptul că ei nu plătesc aproape deloc taxe", a punctat von der Leyen.

Pe de altă parte, ea a promis un nou pact cu privire la migrație și relansarea eforturilor de reformare a sistemului de azil în Uniunea Europeană, subliniind că este nevoie de "empatie și acțiune decisă".

Discursul de ieri a fost pledoaria finală prin care Ursula von der Leyen a încercat să-i convingă pe europarlamentarii să-i acorde votul în plenul Parlamentului European, programat aseară. Pentru a-i succeda luxemburghezului Jean-Claude Juncker, Ursula von der Leyen, o apropiată a cancelarului Angela Merkel, trebuia să obțină o majoritate absolută în Parlamentul European, adică cel puțin 374 de voturi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.409 secunde