Vladimir Putin și-a format noul guvern, păstrând miniștri-cheie

177
Vladimir Putin și-a format noul guvern, păstrând miniștri-cheie - vladimir-1579699815.jpg

Articole recomandate

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat, marți seară, componența noului său guvern, păstrând miniștri-cheie, la o săptămână după anunțarea unei revizuiri surpriză a Constituției, urmată de demisia premierului Dmitri Medvedev, informează agenția France Presse, consultată de Agerpres. 


"Vă doresc sincer succes, toată țara este interesată de aceasta", a declarat Vladimir Putin în cursul unei reuniuni cu toți membrii cabinetului, alături de premierul Mihail Mișustin, potrivit imaginilor transmise de televiziunea rusă. 


Putin, care își expusese reformele la 15 ianuarie, menționând o dorință de "schimbare" la ruși, a păstrat totuși câțiva dintre miniștrii săi de încredere: Serghei Lavrov și Serghei Șoigu la Externe, respectiv la Apărare, Vladimir Kolokolțev la Interne, Aleksandr Novak la Energie și Anton Siluanov la Finanțe. 


El a schimbat totuși numeroase personalități din sectorul social: Sport, Sănătate, Educație și Cultură, sectoare aflate în criză. 
După anunțurile sale de miercurea trecută, președintele rus a acționat în viteză. La câteva ore după discurs, premierul său de opt ani Dmitri Medvedev, unul dintre fidelii săi, și-a anunțat demisia. El a fost numit în calitate de vicepreședinte al Consiliului Securității Rusiei. 


În cadrul acestor schimbări, Putin l-a numit pe șeful fiscului, Mihail Mișustin, în funcția de nou premier. 
De luni, Kremlinul a publicat, fără să aștepte concluziile unui grup de lucru, detalii ale tuturor amendamentelor constituționale dorite. Ele vor fi examinate într-o primă lectură, astăzi, în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus). 


Aceste propuneri urmăresc, potrivit opoziției, să-i asigure lui Vladimir Putin rol dominant asupra sistemului politic rus după 2024, dată la care se încheie mandatul său actual, după care el nu mai poate - conform actualei legislații în vigoare - să mai candideze. 


Făcându-se ecou președintelui, Mișustin le-a promis rușilor "schimbări reale" în fața parlamentului, săptămâna trecută, în special o creștere a nivelului de trai, în timp ce popularitatea predecesorului său se prăbușise în fața dificultăților economice cu care se confruntă rușii. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3552 secunde