Vladimir Putin s-a pronunțat împotriva unor noi sancțiuni rusești împotriva Georgiei

114
Vladimir Putin s-a pronunțat împotriva unor noi sancțiuni rusești împotriva Georgiei - vladimir-1562760933.jpg

Articole recomandate

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, marți, că, din respect față de poporul georgian și pentru menținerea relațiilor bilaterale, Rusia nu ar trebui să impună noi sancțiuni împotriva Georgiei, declarație prin care s-a disociat de rezoluția adoptată de Duma de Stat privind înăsprirea sancțiunilor economice împotriva micii republici din Caucazul de Sud, informează TASS.

"În ceea ce privește diferitele tipuri de sancțiuni împotriva Georgiei, nu aș face aceasta, din respect pentru poporul georgian", a declarat șeful statului rus într-o conferință de presă. "De dragul acestor oameni, pentru a restabili legături depline între Rusia și Georgia, nu aș întreprinde nimic care să complice relațiile noastre", a afirmat președintele rus.

Rusia lua în considerare, marți, adoptarea unor sancțiuni împotriva Georgiei, vizând în special importurile de vin și de apă minerală, sectoare-cheie ale acestei țări din Caucaz, care cunoaște în prezent un val de proteste considerate "rusofobe" de Moscova, potrivit AFP. Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus) a propus guvernului să studieze posibilitatea de a interzice aceste importuri de produse, foarte căutate de altfel în Rusia, precum și transferurile de bani spre Georgia din Rusia, unde locuiesc și lucrează numeroși cetățeni georgieni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4069 secunde