Vladimir Putin: Încercările de presiune externă asupra Republicii Moldova sunt inacceptabile

520
Vladimir Putin: Încercările de presiune externă asupra Republicii Moldova sunt inacceptabile - 1-1605115483.jpg

Articole recomandate

Încercările de presiune externă asupra Republicii Moldova sunt inacceptabile, a declarat președintele rus Vladimir Putin într-un discurs susținut marți într-o conferință online cu liderii Organizației pentru Cooperare de la Shanghai. Declarația liderului de la Kremlin vine în condițiile în care duminică are loc turul al doilea al alegerilor prezidențiale în Republica Moldova, iar lupta se dă între actualul președinte prorus Igor Dodon și candidata prooeuropeană Maia Sandu.


Vladimir Putin a menționat Moldova într-un context mai larg, în care au fost aminite și Belarusul și Kîrgîzstanul, potrivit Digi24.


„Încercările de a impune din afară anumite decizii Belarusului, Kîrgîzstanului sau Moldovei sunt inacceptabile, aceste țări trebuie să-și determine în mod independent situația”, a declarat Vladimir Putin, citat de agenția oficială TASS.


„Considerăm inacceptabil ca cineva din afară să impună anumite decizii poporului belarus. Belarușii trebuie să fie lăsați să-și rezolve lucrurile cu calm și să facă pașii necesari. E absolut valabil și pentru recentele evenimente din Kîrgîzstan și pentru lupta politică internă în desfășurare din Moldova”, a repetat Vladimir Putin.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.602 secunde