Vladimir Putin, despre explozia din nordul Rusiei: "Nu există niciun risc și nicio creștere a nivelului de radiații"

181
Vladimir Putin, despre explozia din nordul Rusiei:

Articole recomandate

Explozia rachetei nucleare în nordul Rusiei nu generează niciun risc, iar radiațiile nu au crescut, a declarat luni după-amiază președintele Vladimir Putin.


"Nu există niciun risc și nicio creștere a nivelului de radiații", a declarat Vladimir Putin în cursul vizitei în Franța, despre explozia produsă pe 8 august în nordul Rusiei.


"Am trimis experți la fața locului, iar situația este sub control. Au fost aplicate măsuri preventive și nu poate întâmpla nimic neașteptat", a dat asigurări liderul de la Kremlin.


Autoritățile din Norvegia au anunțat pe 15 august că au depistat concentrații infime de iod radioactiv în regiuni situate în apropierea frontierei cu Rusia.


Agenția nucleară din Rusia (Rosatom) a confirmat că explozia accidentală din zona arctică s-a produs în timpul testării unor noi tipuri de "armament", subliniind că proiectele militare vor continua.

Cel puțin cinci ingineri au murit în accidentul s-a produs într-o bază militară din regiunea Arhanghelsk, pe litoralul Mării Albe.

Conform experților americani, deflagrația ar putea avea legătură cu testarea noii rachete de croazieră cu propulsie nucleară 9M730 Burevestnik (SSC-X-9 Skyfall, conform terminologiei NATO).

Imediat după explozie, nivelul radiațiilor a crescut în orășelul Severodvinsk, situat la 40 de kilometri est de Poligonul militar Nionoksa din regiunea Arhanghelsk.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4827 secunde