Vladimir Putin ar putea să rămână șef al statului până în 2036. Ce spun rezultatele parțiale

598
Vladimir Putin ar putea să rămână șef al statului până în 2036. Ce spun rezultatele parțiale - 1-1593616202.jpg

Articole recomandate

Cetățenii ruși au aprobat cu largă majoritate reforma constituțională supusă referendumului, permițându-i astfel președintelui Vladimir Putin să candideze pentru încă două mandate și să rămână șef al statului până în 2036, tconform Digi24.


Rezultatele parțiale au fost anunțate miercuri, cu cinci ore înainte de închiderea urnelor.


Conform Comisiei Electorale Centrale din Rusia, după numărarea a 2,68% din voturi, rezultatul este de peste 70% în favoarea modificării Constituției și ceva mai puțin de 29% împotrivă. Noi rezultate vor fi anunțate la ora 19:00 GMT (22:00 ora României).


Rușii au fost încurajați să participe la referendumul desfășurat timp de o săptămână prin tombole cu premii în apartamente și publicitate pentru celelalte modificări din pachetul de reformă, cum ar fi protecția pensiilor și interzicerea de facto a căsătoriilor homosexuale.


Din ordinul lui Putin, cei care mergeau miercuri la vot însoțiți de copii au primit câte un premiu de 10.000 de ruble (141 de dolari).


Prezența la vot atinsese aproape 60% miercuri la prânz. Pentru validarea referendumului pragul era de 50%, iar pentru schimbarea Constituției este necesară doar majoritatea simplă a voturilor exprimate.


Într-un discurs ținut marți seara, președintele nu a menționat efectul referendumului asupra carierei sale. Practic, în 2024, când se încheie actualul mandat, el va putea fi ales din nou pe un termen de șase ani și va putea candida din nou și în 2030. Putin susține că nu s-a decis încă în privința candidaturii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7125 secunde