Vladimir Putin, acuzat de subminarea autorității morale a SUA

175
Vladimir Putin, acuzat de subminarea autorității morale a SUA - vladimir-1529239127.jpg

Articole recomandate

Ministrul american al Apărării, Jim Mattis, l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că încearcă să reducă influența democrațiilor occidentale și să submineze autoritatea morală a Statelor Unite, potrivit France Presse. 


"Putin încearcă să distrugă NATO", a denunțat Jim Mattis la Newport (Rhode Island), unde a prezidat o ceremonie de înmânare a diplomelor de absolvire la o școală militară. 


"El încearcă să reducă atractivitatea modelului democratic occidental și să submineze autoritatea morală a SUA", a insistat șeful Pentagonului, care a vorbit la puțin timp după noile declarații ale președintelui Donald Trump favorabile readmiterii Rusiei în cadrul G7 (Grupul celor șapte țări puternic industrializate). 


"Pentru prima oară după cel de-Al Doilea Război Mondial, Rusia este țara care a redesenat granițe prin forța armelor în Georgia și în Ucraina, în timp ce încearcă să obțină drept de veto asupra deciziilor diplomatico-economice și de securitate ale vecinilor săi", a declarat Mattis. 


Anterior, președintele american a reafirmat faptul că Rusia ar trebui reintegrată în cadrul G7, grup din care a fost exclusă după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea în 2014. 


"Cu câțiva ani în urmă, Putin a aparținut la ceva numit G8. Cred că este mai bine să avem Rusia decât să lăsăm Rusia în afară", a declarat Trump în fața jurnaliștilor, la Casa Albă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3153 secunde