Virusul mortal chinez a ajuns la 41 de morți, 1.300 de contaminați și milioane de locuitori blocați

109
Virusul mortal chinez a ajuns la 41 de morți, 1.300 de contaminați și milioane de locuitori blocați - virus-1579942602.jpg

Articole recomandate

Un număr mare de festivități prevăzute pentru Noul An Chinezesc au fost anulate sâmbătă în China. Noul virus mortal a provocat până acum moartea a 41 de persoane și a blocat peste 40 de milioane de oameni în regiune, scrie AFP.


Maladia cauzată de acest coronavirus apărut în decembrie într-o piață agroalimentară din Wuhan, un oraș din centrul Chinei, a provocat moartea a 41 de persoane în țară, iar numărul celor contaminați a crescut la 1.300, au precizat sâmbătă autoritățile locale.


În străinătate, un al doilea caz de coronavirus a fost confirmat în Statele Unite și trei cazuri confirmate și spitalizate în Franța, acestea fiind primele din Europa.


La Beijing, angajații de la metrou în ținută de protecție măsoară temperatura călătorilor la intrarea în stație.


Autoritățile chineze au luat noi măsuri împotriva răspândirii coronavirusului 2019-nCoV și, vineri, în ajunul Anului Nou, a decis închiderea templelor, a Orașului Interzis și a unei părți din Marele Zid. Celebrul stadion național din Beijing, construit pentru Jocurile Olimpice în 2008, va avea porțile închise până la 30 ianuarie.


La Shanghai, Disneyland a anunțat că își va închide porțile. De la Montreal, compania Cirque du Soleil a anunțat că suspendă toate reprezentațiile din China la solicitarea autorităților.


În fața crizei, regimul comunist a luat joi decizia inedită de a interzice plecarea din Wuhan a trenurilor și avioanelor și de a bloca autostrăzile. Autocarele și vapoarele de pe fluviul Ynagtze au primit ordin să se oprească pe ambele sensuri. Străzile din Wuhan sunt pustii, magazinele închise și circulația redusă la minimim. Purtarea de măști este obligatorie și încălcarea ordinului se pedepsește cu amendă.


În total, potrivit unui calcul al AFP, 13 localități din regiune sunt izolate de lume, adunând 41 de milioane de persoane, adică mai mult decât numărul locuitorilor din Polonia sau Canada.


Pentru moment, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) consideră că este "prea devreme" pentru a vorbi de "stare de urgență de sănătate publică internațională".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.2503 secunde