VINEREA NEAGRĂ! Cele mai violente proteste din ultimul deceniu în Catalonia!

316
VINEREA NEAGRĂ! Cele mai violente proteste din ultimul deceniu în Catalonia! - bcn156269200-1571465623.jpg

Articole recomandate

Barcelona, capitala Cataloniei, a fost, vineri, scena celor mai violente proteste din ultimul deceniu. Un milion de oameni au manifestat împotriva pedepsei cu închisoarea primită de liderii separatiști și pentru independență. Au avut loc confruntări violente între protestatari și forțele de ordine. 


Centrul orașului a fost paralizat și devastat, iar oficialii de la Madrid califică acțiunile drept "terorism stradal". Partidele pro-separatiste sunt acuzate de implicare și susținere a situației tensionate. Platforma online Tsunami Democràtic este investigată pentru instigare și, potrivit presei, serverul care o găzduiește se află în România.


Catalonia a fost teatrul celor mai violente proteste din ultimul deceniu: 207 agenți răniți, mai mult de 120 de persoane reținute. În a cincea zi și noapte de proteste în Barcelona, au fost ridicate și incendiate baricade pe străzile și bulevardele centrale, forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene și, pentru prima dată, un tun cu apă.

Regiunea a fost în grevă generală. Tensiunile au început după ora locală 18.00, în apropierea sediului Poliției Naționale. Peste 1 milion de oameni erau adunați în Barcelona. Passeig de Gràcia, Gran Via de Corts Catalanes și Plaça de Catalunya au fost zonele principale în care au avut loc conflicte.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4242 secunde