Video VIDEO. Paradă militară impresionantă în Piața Roșie din Moscova. Rusia a celebrat Ziua Victoriei

306
1
VIDEO. Paradă militară impresionantă în Piața Roșie din Moscova. Rusia a celebrat Ziua Victoriei - maxresdefault-1399625707.jpg

Articole recomandate

Rusia a celebrat Ziua Marii Victorii și a marcat capitularea Germaniei și sfârșitul celui de-Al Doilea Război mondial. Parada militară a început ieri, la ora 10:00, ora Moscovei, și a fost deschisă de ministrul rus al Apărării, Serghei Soigu. Președintele Vladimir Putin, prezent la ceremonie, a rostit o alocuțiune, care s-a încheiat cu uralele miilor de participanți. Liderul de la Kremlin a reamintit ce semnificații are 9 Mai pentru țara sa.


Parada militară de celebrare a victoriei asupra Germaniei naziste în anul 1945 a avut loc ieri, în Piața Roșie din Moscova, în plină criză din Ucraina, mai ales după anexarea peninsulei Crimeea la Federația Rusă, relatează AFP.

Peste 11.000 de soldați și cadeți de la școlile militare, 151 de echipamente militare, precum și 69 de avioane și elicoptere au participat la această defilare, care s-a vrut a fi o demonstrație de forță, în prezența președintelui rus Vladimir Putin și a premierului Dmitri Medvedev.

Potrivit RIA Novosti, printre echipamentele angajate la parada din Piața Roșie au figurat vehicule blindate Taifun, tancuri T-90A, sisteme antiaeriene Panțîr-S1, dispozitive de lansare a rachetelor S-400 Triumf și Topol-M etc.

În fiecare an, Rusia celebrează victoria aliaților în cel de-al Doilea Război Mondial la 9 mai — capitularea fiind semnată la 8 mai noaptea târziu, 9 mai, după ora Moscovei.

Acest eveniment, prin care Rusia își demonstrează puterea sa militară cu lansatoare de rachete, tancuri și bombardiere, a fost chiar mai important în acest an pentru Kremlin, în contextul opoziției Occidentului față de Rusia cu privire la situația din Ucraina, scrie Agerpres.

Comentează știrea

aadmirator
10 mai 2014
militari de opereta!

care e forta reala armatei, dincolo de paradda? care e forta economiei ruse? nu e sanatos sa traiesti din glorii trecute! si oricum, in clipa in care toata lumea mizeaza pe pace si colaborare economica tu scoti de la naftalina armata......

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.083 secunde