Video Vezi aici cum va arăta primul aeroport spațial din lume! VIDEO

1403

Primul aeroport spațial din lume se construiește în prezent în Statele Unite ale Americii, iar prima etapă este aproape completă.
Spaceport America, care se află în Las Cruces, New Mexico, se întinde pe aproximativ 730.000 de hectare și aparține companiei Virgin Galactic.
Până la această oră au fost construite o pistă, un hangar cu design futurist și un centru de operațiuni în forma unui dom.
Purtătorul de cuvânt al viitorului aeroport spațial spune că lucrările vor fi gata în câteva luni. Cu toate acestea, data la care aeroportul va fi practicabil nu este cunoscută încă.

Nava SpaceShipTwo a companiei Virgin Galactic, pregătită pentru zborul spațial, este încă în etapa de testare, iar cea mai optimistă dată pentru începerea zborurilor este primul trimestru al anului 2013.
Virgin Galactic, care dorește să devină prima companie comercială specializată în turismul spațial, a primit deja 45 de milioane de dolari de la 330 de clienți care și-au rezervat un loc la bordul acestei navete cu șase locuri.
Turiștii spațiali vor putea să admire din interiorul navetei, prin câteva hublouri, planeta Terra.
Patronul Virgin Galactic, miliardarul britanic Sir Richard Branson, mai are în plan pentru viitor inaugurarea unor hoteluri de lux în spațiu, ce vor putea fi utilizate ca viitoare baze de aprovizionare și odihnă pentru astronauți, în lungul lor zbor către Lună, după cum relatează Realitatea.net.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 23 Februarie 2010
Stire din Diverse : Camera cu vedere la Terra
Marţi, 10 Noiembrie 2009
Stire din Diverse : Cu liftul, spre stele
Pagina a fost generata in 0.2997 secunde