Vești bune din China. Un vaccin anti-coronavirus a dat rezultate promițătoare pe oameni

115
Vești bune din China. Un vaccin anti-coronavirus a dat rezultate promițătoare pe oameni - vaccin2-1592474430.jpg

Articole recomandate

China National Biotec Group (CNBG) a anunțat marți că vaccinul său experimental dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 a produs anticorpi într-un studiu clinic.


Ca urmare, compania chineză intenționează să organizeze în etapa următoare o serie de teste pe grupuri mari de pacienți umani în mai multe țări, transmite Agerpres.


Deocamdată, niciun vaccin nu a fost confirmat ca fiind capabil să îi protejeze eficient pe oameni de noul coronavirus, care a ucis peste 400.000 de persoane în lume, deși mai multe vaccinuri-candidate se află în stadii variate de dezvoltare pe plan mondial.


Vaccinul chinez, dezvoltat într-un institut de cercetare din Wuhan asociat companiei care deține CNBG, China National Pharmaceutical Group (Sinopharm), a produs o concentrație ridicată de anticorpi în organismele tuturor oamenilor în care a fost injectat și nu a generat reacții adverse serioase, potrivit datelor preliminare obținute la finalul unui studiu clinic demarat în aprilie, la care au participat 1.120 de voluntari sănătoși, cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani.


CNBG spune că în urma acestui succes a început să caute oportunități pentru a organiza în străinătate studii clinice de faza a treia - pe grupuri mari de pacienți umani.


Mass-media chineze raportează că acest vaccin-candidat și un alt vaccin experimental dezvoltat de aceeași divizie a Sinopharm au fost oferite angajaților chinezi din firmele de stat care călătoresc în străinătate, în contextul în care dezvoltatorii lor vor să obțină cât mai multe date și informații despre eficacitatea acestor produse medicale.


China are cinci vaccinuri-candidate pentru COVID-19 ajunse deja în etapa studiilor clinice (pe pacienți umani, n.r.), mai multe decât oricare altă țară din lume.


Producătorul chinez Sinovac Biotech a publicat weekendul trecut, în urma unui studiu clinic, o serie de rezultate preliminare pozitive despre vaccinului său candidat, ce urmează să fie testat într-un studiu de fază 3 în Brazilia.


Directoarea departamentului de sănătate publică din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, Maria Neira, a considerat miercuri "fezabil" un vaccin împotriva COVID-19 pentru începutul anului 2021 și a cerut ca acesta să fie fabricat și distribuit "în mod echitabil", relatează EFE.


"Data (de omologare a vaccinului, n.r.) va fi la începutul anului viitor. Cei mai optimiști spun că va fi la sfârșitul acestui an. Măcar să aibă dreptate", a spus Maria Neira în videoconferința "COVID-19: la răscrucea OMS", organizată de Barcelona Tribuna.


Potrivit acestei experte, "este fundamental să se dezvolte un vaccin, dar și ca fabricarea și distribuirea lui să se facă echitabil". OMS are sarcina de "a coordona și a arbitra" cursa pentru obținerea acestui vaccin, a adăugat Neira.


Există peste 100 de proiecte de vaccinuri anti-COVID-19 pe plan mondial, iar o parte dintre acestea au ajuns în faza studiilor clinice, potrivit unor date publicate de London School of Hygiene & Tropical Medicine.


Această reputată școală de medicină din Marea Britanie a numărat aproape 120 de proiecte diferite de vaccinuri împotriva maladiei cauzate de coronavirusul SARS-CoV-2, din care 110 se află într-un stadiu de dezvoltare "pre-clinic".


Sursa: stirileprotv.ro




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7634 secunde