Venezuela își închide frontierele cu Aruba, Bonaire și Curaçao

218
Venezuela își închide frontierele cu Aruba, Bonaire și Curaçao - venezuela-1550784547.jpg

Articole recomandate

Vicepreședinta Venezuelei, Delcy Rodriguez, a anunțat, ieri, închiderea frontierelor aeriene și maritime cu insulele Aruba, Bonaire și Curaçao, transmite Xinhua. 


"Au fost suspendate în întregime traficul aerian privat și comercial și traficul maritim, iar guvernul va revizui relațiile cu insulele respective", a precizat Rodriguez. 


Ea a explicat că măsura a fost luată în urma deciziei guvernului din Curaçao de a oferi un centru de primire pentru "presupusele ajutoare umanitare forțate" pentru Venezuela. 
Statele Unite și alte țări din regiune au anunțat, în colaborare cu opoziția venezueleană, că vor livra, sâmbătă, ajutoare umanitare în Venezuela. 


Rodriguez a menționat că țara sa a avut "relații istorice de prietenie, vecinătate și frățești" în special cu Curaçao și și-a exprimat regretul că guvernul de la Willemstad "a decis să se preteze la spectacol, care încearcă să intervină în Venezuela". Întrebată, într-o conferință de presă, dacă se așteaptă la incidente sâmbătă, vicepreședinta a dat asigurări că guvernul de la Caracas asigură ordinea internă și paza corespunzătoare a frontierelor.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4304 secunde