Vaticanul, pe urmele unui mare mister. Papa și-a dat acordul

1042
Vaticanul, pe urmele unui mare mister. Papa și-a dat acordul - large-1562838803.jpg

Articole recomandate

Două morminte dintr-un cimitir german din Cetatea Vaticanului vor fi deschise joi, pentru a elucida o dispariție misterioasă ce a avut loc în urmă cu zeci de ani. Emanuela Orlandi, fiica unui angajat al Vaticanului, a dispărut în mod misterios la Roma acum 36 de ani, relatează AFP. Ea avea 15 ani când a fost văzută ultima dată, pe 22 iunie 1983, în timp ce pleca la un curs de muzică.



Anul trecut, Laura Sgro, o avocată a familiei Orlandi, a declarat că a primit o scrisoare anonimă în care se sugera că tânăra ar putea fi îngropată într-un mormânt din Cimitirul Teutonic al Vaticanului. Sursa citată arată și că dispariția adolescentei Orlandi reprezintă "unul dintre cele mai mari mistere din istoria recentă a Vaticanului", în jurul poveștii fiind țesute teorii conspiraționiste care mai de care.

După primirea scrisorii anonime care indica micul cimitir (Cimitirul Teutonic este cea mai veche instituție catolică germană din Roma, găzduind mormintele catolicilor vorbitori de germană sau flamandă care au trăit în oraș), familia fetei dispărute a depus o cerere oficială la Vatican, pentru verificarea unoir morminte, iar Înaltul Scaun a decis deschiderea a două morminte unde sunt îngropate două prințese moarte în 1836 și 1840. Experții vor verifica dacă osemintele găsite sunt ale prințeselor sau ale adolescentei dispărute. "Putem spune dacă un os are zece ani sau a fost acolo timp de 50 de ani sau 150 de ani", a spus Giovanni Arcudi, expert în medicină legală care se ocupă cu examinarea scheletelor.

Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2731 secunde