Valeriu Gheorghiţă: Persoanele imunizate cu Johnson & Johnson încă nu au recomandare pentru a efectua doza de rapel

153
Valeriu Gheorghiţă: Persoanele imunizate cu Johnson & Johnson încă nu au recomandare pentru a efectua doza de rapel - jhonson-1632835909.jpg
Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a precizat marţi că persoanele care au fost imunizate cu vaccinul de la compania Johnson & Johnson încă nu au recomandare pentru a efectua doza de rapel.


"Persoanele care au primit vaccinul de la compania Johnson & Johnson încă nu au recomandare pentru a efectua doza de rapel. În perioada următoare, datele ştiinţifice vor recomanda fie necesitatea dozei de rapel şi tipul vaccinului care ar fi benefic să fie utilizat în cazul acelor persoane", a explicat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Potrivit Digi24, până marţi, la ora 12,00, au fost programate în platformă peste 25.774 de persoane pentru doza de rapel.

"Pe tipuri de vaccin: pentru vaccinul de la compania Pfizer - peste 24.082 persoane, iar pentru vaccinul de la compania Moderna - 1.692 de persoane. (...) Persoanele care au primit la prima schemă vaccinul de la compania BionTech/Pfizer au recomandare de primă intenţie să continue vaccinarea cu acelaşi tip de vaccin, însă se permite vaccinarea cu vaccinul de la compania Moderna la solicitarea persoanei respective şi invers cei care au fost vaccinaţi cu Moderna pot opta pentru vaccinul de la compania Pfizer la doza de rapel. Persoanele vaccinate cu vaccinul de la compania AstraZeneca pot opta pentru unul dintre cele două tipuri de vaccinuri - de la compania BionTech/Pfizer sau Moderna", a precizat Gheorghiţă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6398 secunde