Vaccinul rusesc anti-COVID va fi testat pe un grup de militari

138
Vaccinul rusesc anti-COVID va fi testat pe un grup de militari - armata-1591092158.jpg
Ministerul Apărării din Rusia a anunțat marți că va începe testele clinice pentru un vaccin împotriva COVID-19 pe un grup de 50 de militari care s-au oferit să participe la acest studiu medical, relatează EFE, potrivit Agerpres.


"Pentru a verifica siguranța și eficiența vaccinului au fost selectați 50 de militari, între care cinci femei, care s-au oferit să participe la teste", se afirmă într-un comunicat al Ministerului Apărării.


Vaccinul a fost elaborat cu participarea specialiștilor militari de la Centrul de Cercetare Științifică Nr.48 al Ministerului Apărării, unde vor fi realizate și primele teste clinice. Potrivit comunicatului, un prim grup de voluntari se va prezenta miercuri la acest centru, unde vor fi supuși unor analize medicale exhaustive înainte de începerea testelor.


Pe 26 mai, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, l-a informat pe președintele Vladimir Putin că testele clinice pentru noul vaccin se vor încheia la sfârșitul lunii iulie.


Guvernul rus a anunțat că șapte centre științifice din țară lucrează la dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19 și a unor medicamente pentru a combate această boală infecțioasă. Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a anunțat înregistrarea primului medicament pentru tratarea COVID-19.


Potrivit producătorilor săi, medicamentul Afivavir, dezvoltat pornind de la antiviralul japonez Favipivarir, este foarte eficient împotriva noului coronavirus și că din 11 iunie spitalele ruse vor primi doze suficiente pentru 60.000 de tratamente.


În Rusia s-au înregistrat până în prezent 423.741 cazuri de COVID-19 (8.863 în ultimele 24 de ore) și 5.037 decese (182 în ultimele 24 de ore), potrivit statisticilor oficiale.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6252 secunde