Vaccinul Pfizer, autorizat pentru copiii cu vârsta peste 12 ani

1922
Vaccinul Pfizer, autorizat pentru copiii cu vârsta peste 12 ani - vacc-1620710001.jpg

Articole recomandate

Autorizarea vaccinului împotriva COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech a fost extinsă la adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani în Statele Unite. Anunțul a fost făcut de Agenţia americană pentru Medicamente, relatează AFP, citată de Agerpres.


Acesta este „un pas important în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Acţiunea noastră de astăzi permite protejarea unei populaţii mai tinere împotriva COVID-19”, a spus Janet Woodcock, şeful interimar al FDA.


Vaccinul era autorizat până acum în urgenţă pentru persoanele cu vârsta de 16 ani şi peste. Pe viitor, poate fi administrat mai multor milioane de adolescenţi, în două doze care conţin aceeaşi concentraţie ca vaccinul pentru adulţi.


„Părinţii şi tutorii pot fi siguri că Agenţia a efectuat o analiză riguroasă şi detaliată a tuturor datelor disponibile”, a spus Woodcock.


Canada a devenit miercuri prima ţară care a autorizat vaccinul pentru această grupă de vârstă. De asemenea, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) studiază în prezent extinderea vaccinului Pfizer pentru adolescenţi.


Săptămâna trecută, preşedintele american Joe Biden a subliniat rolul crucial al vaccinării tinerilor pentru continuarea campaniei de imunizare din SUA.


„Vom fi gata să acţionăm imediat”, a spus el.


Circa 20.000 de farmacii vor fi astfel în măsură să poată vaccina adolescenţii în zilele următoare, iar doze vor fi trimise ulterior pediatrilor, a precizat liderul de la Casa Albă.


În prezent sunt autorizate alte două vaccinuri în Statele Unite, cele de la Moderna şi Johnson & Johnson, ambele cu începere de la 18 ani.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6257 secunde