Vaccinul-candidat cubanez împotriva Covid-19 Abdala are o eficienţă de 92,28%, administrat în trei doze

525
Vaccinul-candidat cubanez împotriva Covid-19 Abdala are o eficienţă de 92,28%, administrat în trei doze - abdala-1624351952.jpg

Articole recomandate

Vaccinul-candidat împotriva Covid-19 Abdala dezvoltat de Cuba, primul dezvoltat în America Latină, are o eficienţă de 92,28%, anunţă laboratorul care l-a creat, relatează AFP.


”Abdala, vaccinul-candidat din Cuba al CIGB are o eficienţă de 92,28% cu trei doze”, a anunţat într-un mesaj postat, luni, grupul farmaceutic de stat BioCubaFarma, în subordinea căruia se află Centrul de Inginerie Genetică şi Biotehnologică (CIGB).


Abdala, care se află în stadiul testării clinice, urmează să primească autorizarea oficială a autorităţilor cubaneze la sfârşitul lui iunie sau începutul lui iulie, transmite stirileprotv.ro.


Vestea a fost anunţată de către preşedintele cubanez Miguel Diaz-Canel, care şi-a exprimat apoi satisfacţia pe Twitter.




”Loviţi de două pandemii (Covid-19 şi blocada americană), oamenii noştri de ştiinţă de la Institutul Finlay şi CIGB au depăşit toate obstacolele şi ne-au dat două vaccinuri foarte eficiente: Soberana 2 şi Abdala”, a anunţat el.


Institutul de vaccinare Finlay a anunţat sâmbătă că vaccinul său candidat împotriva Covid-19 Soberana 2 are o eficienţă de 62% după administrarea a două dintre cele trei doze.


Acesta este un rezultat ”reconfortant”, pentru că ţine cont de variantele aflate în circulaţie în Cuba, declara presei locale directorul institutului Vicente Verez.


Acest vaccin-candidat urmează, la rândul său, să primească în curând unda verde a autorităţilor.


Prin viitoarea aprobare a celor două vaccinuri anti-Covid, acestea urmează să devină primele vaccinuri dezvoltate şi produse în America Latină, după ce unii cercetători au denunţat în mai multe rânduri dificultăţile cu care se confruntă din cauza embargoului american, aflat în vigoare din 1962 şi consolidat de administraţia Trump.


Guvernul cubanez vrea ca până în august 70% dintre cei 11,2 milioane de locuitori să fie vaccinaţi împotriva Covid-19, iar întreaga populaţie până la sfârşitul anului.


Din cauza embargoului american, Cuba a început să-şi dezvolte propriile medicamente, în anii ’80.


Opt dintre cele 13 vaccinuri din programul de vaccinare cubanez sunt produse în ţară.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1822 secunde