Vaccinarea anti-COVID devine obligatorie în Ungaria pentru cadrele medicale

328
Vaccinarea anti-COVID devine obligatorie în Ungaria pentru cadrele medicale - vaccinareaanticoviddevineobligat-1627064640.jpg
Guvernul Ungariei introduce obligativitatea vaccinării anti-COVID-19 pentru cadrele medicale ca parte a eforturilor de combatere a pandemiei de coronavirus, a declarat vineri premierul Viktor Orban pentru postul de radio public, relatează Reuters.

„Există deja anumite vaccinuri care sunt obligatorii pentru angajaţii din domeniul medical... am extins această regulă pentru coronavirus”, a mai spus Orban pentru postul de radio „Kossuth”.

Premierul ungar a afirmat că al patrulea val al pandemiei de coronavirus a început în Europa de Vest, adăugând că Ungaria va fi şi ea afectată. El a subliniat că Ungaria, cu 55% din populaţie vaccinată, este una dintre cele mai sigure ţări din Europa în această privinţă. Ungaria va începe vaccinarea cu a treia doză de la 1 august. Persoanele în vârstă care nu s-au vaccinat vor fi încurajate să se imunizeze, a mai spus Orban, care a adăugat că un program de vaccinare va fi lansat de asemenea în şcoli pentru copiii cu vârsta peste 12 ani înainte de începerea anului şcolar.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3626 secunde