Uzină militară bombardată: Sudan cere ONU să condamne Israelul

427
Uzină militară bombardată: Sudan cere ONU să condamne Israelul - israelifighters450x29311798400-1351148141.jpg

Sudanul a cerut Consiliului de Securitate al ONU să condamne Israelul pentru un raid contra unei uzine militare în apropiere de Khartoum, informează realitatea.net.


Ambasadorul sudanez Daffa-Alla Elhag Ali Osman a acuzat  statul evreu de ingerință în conflictul din Darfur, vestul Sudanului.

Guvernul sudanez a acuzat miercuri Israelul de a fi bombardat o uzină militară la Khartoum, făcând doi morți, la 18 luni după ce a acuzat deja statul evreu pentru un raid la Port Sudan. O serie de explozii urmate de un incendiu au avut loc în noaptea de marți spre miercuri la uzina militară Yarmouk din sudul capitalei sudaneze, amintește AFP.

Israelul nu a reacționat la aceste acuzații

"Patru aparate israeliene au pătruns în spațiul nostru aerian și au efectuat acest atac dușmănos", a afirmat ambasadorul în timpul unei dezbateri în Consiliul de Securitate privind conflictul din Darfur.

"Cerem Consiliului să condamne acest atac ce constituie o încălcare flagrantă a conceptului de pace și securitate", a declarat el, adăugând că Israelul "amenință pacea și securitatea în întreaga regiune".

El a acuzat de asemenea Israelul de înarmare a rebelilor din Darfur în luptă împotriva Khartoum și că ajută la transportul unor lideri rebeli. "Cerem să se pună capăt acestei ingerințe străine în conflictul din Darfur", a mai declarat ambasadorul, menționează aceeași sursă.

 

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 18 Octombrie 2012
Stire din Actual : Israel, atacat cu tiruri de rachete
Pagina a fost generata in 0.3043 secunde