Ursula von der Leyen, gata să acorde mai mult timp Marii Britanii

127
Ursula von der Leyen, gata să acorde mai mult timp Marii Britanii - ursula-1562845939.jpg

Articole recomandate

Germana Ursula von der Leyen, nominalizată pentru președinția Comisiei Europene, s-a declarat, miercuri, gata să acorde mai mult timp Marii Britanii pentru ieșirea din Uniunea Europeană dacă Londra o va solicita, în cursul audierii sale de către grupul Verzilor în Parlamentul European, relatează AFP.

"Dacă Marea Britanie are nevoie de mai mult timp, sunt de acord să îi acord mai mult timp. Un Brexit fără acord ar fi catastrofal", a declarat ea.

Solicitarea trebuie să fie înaintată de guvernul britanic și decizia trebuie să obțină aprobarea unanimă a șefilor de stat și de guvern ai celor 27 de state membre UE.

Aceasta s-ar putea lovi de refuzul președintelui francez Emmanuel Macron, care nu este de acord cu încă o amânare a divorțului prevăzut acum să aibă loc la 31 octombrie.

Ursula von der Leyen, aleasă de șefii de stat și de guvern pentru a-i succeda lui Jean-Claude Juncker la președinția Comisiei Europene de la 1 noiembrie, trebuie să obțină majoritatea de 374 de voturi în cadrul Parlamentului European pentru a fi confirmată. Votul este prevăzut să aibă loc, săptămâna viitoare, la Strasbourg.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5338 secunde