Ursula von der Leyen: "Criza Covid-19 va întări Europa"

347
Ursula von der Leyen:

Articole recomandate

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este de părere că Uniunea Europeană se va întări după epidemia de Covid-19, în ciuda îndoielilor actuale privind solidaritatea celor 27 de țări membre, transmite AFP.

"Sunt convinsă că Europa va ieși mai puternică din această criză", a declarat ea, vineri, postului francez de radio Europe E1. Uniunea Europeană va lua după Paște (n.r. - catolic/protestant), pe 13 aprilie, o decizie privind eventuala redeschidere a frontierelor externe, a anunțat șefa executivului european.

Ea a afirmat că înțelege semnalul de alarmă tras de unul din predecesorii săi, francezul Jacques Delors, care considera că lipsa de solidaritate între europeni este un pericol mortal pentru UE.

"Pericolul este mare, dar un alt mare francez, Jean Monnet, a spus că «Europa se călește în crize». Îmi place fraza asta, cred că e un adevăr", a spus von der Leyen, care a vorbit în franceză. "S-a prevestit adesea moartea Europei. Astăzi, suntem încă aici. Am ieșit întotdeauna cu bine din crize", a continuat ea.

Cele 27 de țări din Uniunea Europeană nu vor putea funcționa "autarhic" și nu vor învinge virusul separat, ci numai prin colaborare, care "poate că nu funcționează întotdeauna perfect, dar e mai bine decât fiecare pentru el", a insistat von der Leyen. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3299 secunde