Uraganul Florence se apropie! Peste un milion de oameni au fost evacuați

217
Uraganul Florence se apropie! Peste un milion de oameni au fost evacuați - 10xpflorencearticlelarge-1536649214.jpg

Articole recomandate

Uraganul Florence se apropie de Statele Unite. Peste un milion de persoane au fost evacuate, prin ordinul autorităților din statele americane Carolina de Nord și Carolina de Sud, unde a fost declarată starea de urgență. Meteorologii avertizează că uraganul Florence ar putea ajunge la categoria 5, intensitatea maximă pe scara Saffir-Simpson. Vântul suflă cu 220 de km/h, iar amploarea și forța uraganului va crește în zilele următoare, a anunțat National Hurricane Center (NHC, centrul național american pentru uragane).


După trecerea uraganului de pe ocean pe uscat, ploile vor fi torențiale, ceea ce ar putea provoca inundații majore, notează Agerpres.ro.

Din acest motiv, statele americane Carolina de Nord și Carolina de Sud au ordonat evacuarea locuitorilor din zona litoralului, fiind vorba despre peste un milion de oameni. În ambele state a fost declarată starea de urgență.


"Nu dorim să riscăm nici o singură viață din Carolina de Sud în acest uragan", a declarat guvernatorul statului, Henry McMaster.


Omologul său din Carolina de Nord, Roy Cooper, a afirmat că statul său este "în centrul țintei" și că "va fi un eveniment în întreg statul".

De asemenea, președintele Donald Trump și-a anulat un miting electoral programat vineri în statul Mississippi, din motive de securitate legate de uragan.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Octombrie 2016
Stire din Actual : Insulele Bermude,  lovite de uraganul Nicole
Marţi, 31 Octombrie 2017
Stire din Economie : Furtuna  a provocat accidente pe mare
Pagina a fost generata in 0.6119 secunde