UPDATE - Încă opt copii au fost salvați din peștera inundată

263
UPDATE - Încă opt copii au fost salvați din peștera inundată - salvatoriithailandeziinpesterath-1531139256.jpg

Articole recomandate

UPDATE - Încă opt copii au fost salvați din peșteră! 


A doua etapă a operațiunii de salvare a celor opt băieți și a antrenorului lor de fotbal dintr-o peșteră inundată din Thailanda a fost reluată, spun autoritățile thailandeze.


Procesul de salvare a fost întrerupt ieri deoarece ploaia din regiunea Chiang Rai risca să ridice din nou nivelul de apă din interiorul peșterii Tham Luang Nang Non, după ce patru dintre băieți au fost aduși la suprafață duminică(8 iulie).


Cu toate acestea, ploaia de peste noapte nu a împiedicat eforturile de salvare, iar cei nouă captivi așteptată să iasă la suprafață.


Chiang Rai în funcția de guvernator al regiunii Narongsak Osatanakorn a declarat că a doua fază a început la ora locală 11 și autoritățile "speră să audă vesti bune în următoarele câteva ore".


Autoritățile s-au grăbit să extragă băieții, cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani, și antrenorul lor din peșteră, pe măsură ce ploile musonice încă mai sunt prezente în regiunea muntoasă din provincia nordică.


Autoritățile au declarat că ploile abundente peste noapte nu au ridicat nivelele de apă în peșteră, unde muncitorii continuă să pompeze apa.


O a doua operațiune de salvare este în curs de desfășurare în această dimineață – cu așteptări suplimentare în următoarele trei-patru ore, iar extragerea tuturor din peșteră ar putea dura până la patru zile.


"Scufundatorii britanici fac parte din echipa de bază, astfel încât aceștia vor fi implicați activ și vor participa la escortarea fiecărui copil prin pasajul inundat.", a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului britanic pentru salvarea peșterilor(BCRC).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1244 secunde