Uniunea Europeană va discuta o aderare automată post-Brexit a unei "Irlande unite"

179
Uniunea Europeană  va discuta o aderare automată post-Brexit  a unei

Articole recomandate

Liderii din Uniunea Europeană discută, în week-end, chestiunea unei aderări automate a Irlandei de Nord la UE, odată finalizat Brexit-ul, în ipoteza în care ea s-ar uni cu Republica Irlanda, au afirmat, vineri, surse europene, pentru AFP. 


Irlanda ar urma să le ceară celor 26 de parteneri ai săi să accepte această idee în cursul întâlnirii lor de la Bruxelles, de sâmbătă, fără prezența Marii Britanii, reuniune la care liderii europeni urmează să decidă liniile directoare ale negocierilor viitoare cu Londra privind ieșirea din blocul comunitar. 


"Ne așteptăm ca Irlanda să ceară, sâmbătă, ca un pasaj să fie adăugat în minuta reuniunii Consiliului European, pasaj care să stipuleze că în caz de reunificare a insulei Irlanda, în cadrul acordului de pace pentru Irlanda de Nord, cunoscut ca «Acordul din Vinerea Mare» (n.r. - 10 aprilie 1998), Irlanda unită ar fi atunci membră a UE", a afirmat, vineri, pentru AFP, o sursă din cadrul Consiliului European. 


"Nu considerăm că acest lucru ar modifica mandatul de negociere cu UE privind Brexit-ul, ci ar fi doar o adăugare la minuta reuniunii", a precizat această sursă, sub protecția anonimatului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1327 secunde